Раздадоха на канадски депутати паник бутони

10:32, 22 юни 22 / Свят 25 1574 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Членовете на канадския парламент ще получат паник бутони, с които да се свързват мигновено с полицията при спешни случаи. Мярката се предприема заради нарастващия тормоз, сплашване и заплахи за физическа саморазправа срещу някои от тях.

Този ход беше обявен от министъра на обществената безопасност Марко Мендичино, който също е получавал смъртни заплахи, предаде BBC. Според него „негативната и токсична реторика, която виждаме в интернет“, е много тревожна.

Канадските депутати са били заплашвани на улицата, а миналата година премиерът Джъстин Трюдо беше замерян с камъни.

Мендичино, който заяви, че е бил заплашван миналия месец, след като е внесъл в парламента законопроект за контрол на оръжията, заяви, че мобилните аларми ще добавят още едно ниво на сигурност за политиците.

На депутатите също така се предлагат камери, аларми и други мерки за сигурност, които да бъдат инсталирани в домовете им, както и обучение за това как да намалят напрежението в потенциално опасни и придружени с насилие ситуации, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама