Бориславова: Битката е дали ще се събудим с облекчение, или с желание да емигрираме

12:37, 22 юни 22 / Политика 25 1518 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Началникът на кабинета на Кирил Петков – Лена Бориславова, обяви във Facebook пост, че отборът на „Промяната“ е единен и се води битка за държавата. Думите ѝ идват броени часове, преди да стане ясна съдбата на правителството, при гласуването на вота на недоверие.

Тя, обаче, съобщи, че няма да е до „Продължаваме промяната“ в този решаващ момент, защото е болна от грип. От думите ѝ не стана ясно какъв точно е той и колко влошено е здравословното ѝ състояние. Въпреки това Борславова подчерта, че щом се възстанови, с радост ще застане отново до „този отбор от смели и борбени хора“. Началникът на кабинета се закани и от партията ѝ да довършат битката за ГКПП „Капитан Андреево“, както и всички следващи.

Лена Бориславова изтъкна и мотивите на „Продължаваме промяната“ да запазят правителството. Битката е за това дали в четвъртък сутрин ще се събудим с чувство на облекчение, или с желание за емигриране? Дали ще оставим егото или страхът да ни водят? Дали си мислим, че при едно ново раздаване на картите ще се уредим по-добре или поне ще  накажем тези, които заради битките и идеалите си са ни отнели спокойствието… Да успокоя доброжелателите, #промянатапродължава и целият отбор сме единни и по-мотивирани от всякога“, пише Бориславова.

Тя припомни и битките, през които е преминал Кирил Петков, като изтъкна и времето, което е необходимо, за да доведе резултат: „През май 2021 г. Кирил Петков като служебен министър започва битката за държавната Банка за развитие (ББР), която под ръководството на ГЕРБ раздава 2 млрд. лв. на 8 съмнителни компании с неясни бизнес цели и при невнятно добри непазарни условия, вместо да подпомага малки и средни предприятия, както е длъжна по закон. През юли 2021 беше вписан новият Надзорен съвет на БНР, но чак през януари тази година старите членове бяха отписани от Търговския регистър след дълга съдебна сага“.

Началникът на кабинета посочи като пример и казуса с ББР: „Първо тримесечие 2022 - ББР излиза на печалба; отпуснати са 81 нови кредита и лизингови сделки на малки и средни предприятия. 12 месеца… Точно толкова време отнема битката от край до край за една единствена институция в милата ни завладяна и дълги години крадена България. А сега си представете битката за цялата държава… 6 месеца?! Дали? Едва ли“.

„Междувременно… по казуса с 8-те придворни компании и ББР: Старите големи кредити на въпросните 8 компании - е, без изненада - изпадат в неизпълнение, т.е. няма #КОЙ да върне онези 2 млрд. лв. Наказани няма… Прокуратурата се е самосезирала, само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката“, допълва Бориславова.

Тя атакува и „жълтите медии на ГЕРБ и ДПС“, които по думите ѝ - ревностно участват в битката от ден едно. „През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение. Нищо, човек се учи, докато е жив, хеле ако си жена!“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама