Петков: Новото мнозинство рискува над 2,6 млрд. лв.

15:41, 22 юни 22 / Политика 25 1589 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Липсата на кворум в Народното събрание днес е поставила под риск 2,6 млрд. лв. по Плана за възстановяване и развитие. Това заяви премиерът Кирил Петков в началото на редовното заседание на Министерски съвет.

ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ провалиха заседанието на НС

„Тази сутрин нямаше кворум в българския парламент. Какво означава това? Днес не беше приет Законът за управление на европейските средства. С този акт ние рискувахме 2,6 млрд. лв., които са първите пари по Плана за възстановяване, които ще влязат в икономиката. Срокът е 30 юни, днес всеки един депутат, който не присъстваше в НС, беше част от причината да имаме риск върху такава огромна сума за българската икономика“, изтъкна той, цитиран от bTV. 

Премиерът добави, че едновременно с това са били провалени промените в Закона за висшето образование: „Заради днешната неспособност в парламента да вземе това решение съвместното обучение между различните университети не може да се случи“.

Голям протест в подкрепа на Никола Минчев пред парламента

„Едновременно с това, въпреки че беше свален Никола Минчев и знаем как реагира цяла България, новото мнозинство, което се очертава от ГЕРБ, ДПС, Възраждане и останалите депутати от ИТН не можаха дори да направят предложение за председател на НС. Това ли са принципните ходове, които тези партии заемат, как ще обяснят на избирателите си, че дори още първия ден, в който имаха възможност да направят нещо заедно за над 2,5 млрд. лв., образованието беше спряно в неговия прогрес и дори не можаха да излъчат председател“, посочи още министър-председателят.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама