Сблъсък между привърженици на ВМРО и ГЕРБ пред къщата на Борисов

23:40, 22 юни 22 / Политика 25 1434 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Напрежение между привърженици на ВМРО и ГЕРБ пред къщата на Бойко Борисов в Банкя. Повод за сблъсъците стана решението на ГЕРБ да подкрепи френското предложение за вдигане на ветото на Северна Македония за старта на преговорите за членство в ЕС. По-рано днес бившите коалиционни партньори на Борисов го нападнаха за РСМ.

До вчера вечерта позицията на ГЕРБ за Македония беше желязна. Тя беше тази, която изработихме заедно. Нищо не се е променило от вчера до днес. Македония не е направила нищо! Какво направи Скопие? Нищо. Нула! Тези хора ни се подиграват, каза съпредседателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той обясни, че от партията са търсили среща с бившия премиер, за да обсъдят решението на ГЕРБ, но тъй като не са успели да установят контакт, са отишли пред неговата къща.

„Дойдохме да се видим с него, той от своя страната беше организирал свои съмишленици, които да го защитават“, каза Ангел Джамбазки пред Нова телевизия. Двете групи стигнаха до словесни нападки и физически сблъсък, които доведоха до няколко разкъсани тениски. 

Впоследстивие обаче представителите на ВМРО и на ГЕРБ си стиснаха ръцете "в името на българския национален интерес" по отношение на Македония.

„Уведомихме народните представители от ГЕРБ, които бяха на място какви са нашите искания към тях и какво трябва да бъде включено утре в гласуването на външна комисия и в НС. Проведохме доста емоционален дебат, но сега нещата са кротки“, поясни евродепутатът. „Имаме обещание от народните представители от ГЕРБ, че предложениятa, които направихме ще бъдат внесени утре“, допълни още той.

Припомняме, че ден по-рано привърженици на ВМРО начело с двама от съпредседателите на партията - Ангел Джамбазки и Александър Сиди, се събраха пред дома на премиера Кирил Петков. Тогава Джамбазки обясни, че причината за протеста им е, че искат да чуят от премиера отговори на въпроси, които според ВМРО са важни по отношение на "двойната външна политика" към Северна Македония.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама