Не ГЕРБ свалили правителството, то самó паднало

09:03, 23 юни 22 / Политика 25 1270 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Не ГЕРБ свалили правителството, то самó паднало. Тази теза лансираха остриетата на ГЕРБ, след като вчера именно внесения от партията вот на недоверие бутна от власт кабинета „Петков“. 

От опит знам, че едно правителство се сваля самó. Това заяви депутатът от ГЕРБ Това Биков в ефира на БНТ и посочи, че настоящият парламент приема средно по 1 закон на месец.

Според него премиерът Кирил Петков е трябвало да поиска вот на доверие към кабинета, след като ИТН са се оттеглили от управлението или да разговаря с партията на Слави Трифонов, за да зададат нова формула. „Г-н Петков обяви формула, която би могла да доведе България до политическо блато“, коментира още Биков.

По думите му управляващите са се провалили в това да разрешат политическата криза. Оттук-нататък по конституция е ясно какво предстои, но докато не бъде възстановен политическият диалог, няма да може да се реши нито един съществен проблем пред обществото.

Тезата за самосвалилото се правителство повтори и Даниел Митов в ефира на Нова телевизия.  „Безотговорността на министър-председателя довела до това да се самосвали“, обяви той. „Тиражира се, че едва ли не ние сме свалили правителството. То обаче де факто се самосвали. Свали се поради своята арогантност и невъзможност да разговаря и да разбере как функционира една демокрация. Втората причина –хладилника – икономиката. Хората ежедневно виждат какви са цените на храните, горивата и електричеството“, каза той.

ГЕРБ е готова да се върне на власт

В същото време бившите управляващи обявиха, че вече са готови да се върнат на власт.

„ГЕРБ показа, че може да бъде силна опозиция. Готови сме се върнем в управлението, защото имаме идеите, хората и възможностите да го направим“, обяви Тома Биков. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама