Костадинов изпраща Гунчева с думи на Гоце Делчев

09:15, 24 юни 22 / Политика 25 1916 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Отцепленията и разцепленията хич да не плашат. Що да правим, когато сме си българи и от една обща болест страдаме - колкото капи, толкова и капитани. С тези думи на Гоце Делчев лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира оставката на депутата от неговата партия Елена Гунчева и приемането от депутатите във външна комисия на предложение на „Демократична България“ за спора със Скопие. 

Вчера стана ясно, че се оформи нова коалиция в парламента - ПП, ДПС, ДБ и ГЕРБ. Тази коалиция прие да се вдигне ветото над преговорния процес с Македония, което днес трябва да се обсъжда в парламента. И снощи, изненадващо, една вече бивша депутатка от „Възраждане, е изживяла катарзис по отношение на организацията и политиката ни. Мисля, че и за слепците е ясно защо се случва това“, написа той във Facebook

„Това, разбира се, няма да ни спре днес да защитим българската позиция в Народното събрание, нито ще спре „Възраждане да управлява страната самостоятелно. Атаките и клеветите срещу нас ще стават все по-силни с всеки изминал ден. Което ни показва само и единствено, че сме на прав път, добавя лидерът на партията.

Припомняме, че вчера след четири часа дебати външната комисия на НС прие предложението на „Демократична България“ за спора със Скопие, макар че по-рано се оформи мнозинство, което искаше да изготви общо предложение от съществуващите три. Те бяха внесени от ГЕРБ-СДС, ДПС и ДБ. От „Продължаваме промяната“ също даваха сигнали, че биха подкрепили евентуалния общ проект. Трите политически формации, обаче, така и не успяха да стигнат да консенсус. Последното решение по казуса със Северна Македония остава да бъде взето окончателно от НС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама