Възможно е ПП да не е внесла документи за регистрация като партия

10:13, 25 юни 22 / Политика 25 2483 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Може би – да, не съм сигурен“. Така Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната“, който изпълнява длъжността председател на народното събрание, отговори на въпроса вярно ли е, че „Продължаваме промяната“ все още не е внесла документи за регистрация като партия.

Партията беше учредена на 15 април.

Иванов не знае също дали имат проблем с марката „Продължаваме промяната“, за която претенции има кметът на Добрич Йордан Йорданов и ще се наложи ли да си търсят друго име.

Петков: Парламентът взе историческо решение

Това е абсолютно без значение, защото хората познават нашите лица. Ние сме тук, ние ще продължим, независимо дали ще се формира нов кабинет, или не. Излязохме преди няколко дни на площада и направихме същите заявки пред хората там, които на практика дадоха оценка на нашата работа“, коментира Иванов пред bTV.

По думите му ПП няма да внася предложение за нов председател на Народното събрание след предсрочното отстраняване на Никола Минчев.

Правителството ще внесе документи в НС в началото на седмицата за оставката след успешния вот на недоверие. Тази оставка няма да се гласува.

Нинова: Президентът искаше да бъде скрит премиер

Според и. д. председателят на парламента Кирил Петков е бил добър премиер през изминалите шест месеца и не вижда причина да не бъде издигнат отново за министър-председател. „Ами ако не бъде подкрепен, то ще бъде ясно, че тези политически формации или народни представители не споделят нашите принципи – нулевата толерантност към корупцията“, допълни Мирослав Иванов.

Той няма отговор на въпроса защо се стигна до разрив в отношенията между „Продължаваме промяната“ и президента Румен Радев. Неговият въпрос към Радев е защо никога не похвали правителството за добрите, неща които направи, като осигуряването на газ, след като Русия спря доставките, овладяването на цените на тока за битовите потребители и др. Иванов призова Радев да бъде обективен в оценката си към кабинета „Петков“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:45, 25 юни 22

Иванов Нинова Борисов и др.Организирайте импиджма на Румен .Радев

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама