Радев: В желанието си да уцели мен Петков отстреля Нинова

12:38, 25 юни 22 / Политика 25 1779 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Интервюто пред „Гардиън“ е много показателно. Премиерът лично призна, че България изнася оръжие за Украйна и в своето желание да уцели мен, той простреля г-жа Нинова, която отговаря за издаване на разрешителни за това оръжие. Това каза президентът Румен Радев, който днес е в авиобаза „Граф Игнатиево“ за честването на 110 години от първия боен полет на българската авиация.

Относно решението на парламента за сваляне на ветото за евроинтеграцията на Северна Македония държавният глава обяви: „Вчера народните представители гласуваха празен чек за нещо, което мнозина от тях така и не успяха да се запознаят“.

Нинова: Президентът искаше да бъде скрит премиер

По думите му българските партии, с изключение на „Имат такъв народ“, са отказали преди месеци същите предложения, които одобриха, след като ги предложи френският президент Еманюел Макрон, пише bTV.

„Отдавана настоявам македонските българи да бъдат вписани в конституцията на Република Северна Македония и е факт, че това беше прието от Френското председателство на Съвета на ЕС. Парадоксално е обаче, че за целта беше по-лесно да бъдат убедени президентът на Франция и европейските лидери, отколкото българският министър-председател, чийто кабинет не прие дори отговорност за действията си и не остави достатъчно време на институциите и обществото да се запознаят с казуса. Предложението на Френското председателство на Съвета на ЕС за Република Северна Македония съдържа голяма част от основните български изисквания, но то можеше да бъде много по-успешно в цялост, включително и българо-македонският протокол, ако нашите политици бяха обърнали по-голямо внимание на целия процес, както и ако дипломати от Министерството на външните работи разчитаха не само на президентската институция и не пилееха време и енергия в опита си да вкарат разнопосочните политики на министър-председателя в някакви приемливи рамки“, посочи той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:35, 25 юни 22

Ти неси никакъв бг президент.Бил си руско чючюло.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама