Кирил Петков отказва да преговаря с Тошко Йорданов

13:57, 26 юни 22 / Политика 25 2231 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Това, което сме обсъдили до този момент с Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната”, е, че съставът ще бъде непроменен засега, тази вечер имаме пак среща. Ние всички сме много сплотен отбор и продължаваме в същия формат. Това отговори премиерът Кирил Петков на въпрос на БНТ за проектосъстава на нов кабинет на „Продължаваме промяната” и ще остане ли той премиер в него.

Попитан конкретно за липсващите министри от „Има такъв народ”, Петков заяви: „Не искам да говоря още за отделни министри, защото реално, докато нямаме подкрепата на независими депутати, които се надяваме да видим дали има такъв шанс, още не искам да влизам в конкретика”.

Йорданов: Петков се превърна в по-добре образован Борисов

Премиерът коментира и думите на Тошко Йорданов от ИТН, че биха се отзовали при покана за преговори от ПП. „Ние ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме преговаряли - това са самият Бойко Борисов, г-н Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов - самият той, както и Слави Трифонов. Доколкото знам, Тошко Йорданов не може да направи една стъпка или едно изказване без Слави Трифонов, така че за съжаление и с него няма да можем да говорим”, посочи той.

Няма смисъл за българското общество да влезе в поредна агония, ако задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да ходят при хората, а не в няколко фирми, както беше досега при ИТН“, категоричен е Петков.

Радев: В желанието си да уцели мен Петков отстреля Нинова

Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което работи реално за хората. Борбата срещу мафията не е самоцел, тя е само инструмент в една богата държава (защото аз вярвам, че България е богата държава), средствата да се изразходват правилно, така че да подобрят стандарта на живот на хората“, каза премиерът.

На въпрос дали България изнася оръжия за Украйна, той заяви: „Това, което е правило досега българското правителство, е много ясно - ние не сме имали директен износ от България за Украйна по никакъв начин. Имаме експорт към наши традиционни партньори - страни в Европейския съюз. Но такъв директен трансфер България - Украйна няма”.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 17:31, 26 юни 22

Единствено на който вярваме и на които можем да разчитаме са гн Василев и гн Петков.

2 Анонимен 17:32, 26 юни 22

Тошко е престъпник,а гн Премиера Петков не разговаря със престъпници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама