БСП поставя четири условия на „Продължаваме промяната“

17:39, 26 юни 22 / Политика 25 1846 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Националният съвет на БСП дава висока оценка на министрите в правителството. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание.

„Получихме мандат да водим преговори за съставяне на правителство в този парламент и решихме да не участваме в правителство на ГЕРБ или ДПС, както и да не подкрепяме мандат за съставяне на правителство, връчен на ДПС и ГЕРБ”, добави Нинова.

Кирил Петков отказва да преговаря с Тошко Йорданов

Левицата поставя четири основни приоритета при преговорите за съставяне на правителство. „Националният съвет ни даде рамка за воденето на разговори с четири краткосрочни задачи: подкрепа на актуализацията на бюджета, подкрепа на законите за Плана за възстановяване и устойчивост, реформите и проектната готовност за Плана да влязат в действие, и подготовка на Бюджета за 2023 г., за да подготвим хората за трудните месеци, които идват”, добави Нинова, цитирана от БГНЕС.

Пленумът е определил и дългосрочни цели в провежданите политики в социалната сфера, здравеопазването, образованието, културата и спортът, икономиката. „Изрично записахме да продължим битката за съдебна реформа и изкореняване на модела „ГЕРБ”, която ние като партия водим от много години”, допълни още вицепремиерът.

Нинова: Президентът искаше да бъде скрит премиер

Националният съвет на БСП не е поставил като изискване възобновяване на преговорите с „Газпром” като необходимо условие за започване на преговорите, допълни Нинова, но уточни, че още в началото от БСП са излезли с позиция, че това е грешка.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама