Трифонов съди Петков за 50 хил. лева

13:53, 27 юни 22 / Политика 25 1269 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В Софийския градски съд е постъпила искова молба от Слави Трифонов срещу Кирил Петков за причинени неимуществени вреди, съобщиха от съда.

Искът е заради изказване на 13 юни по време на пресконференция. Размерът на иска е 50 000 лв.

Припомняме, че тогава премиерът Кирил Петков каза: „Мафията току-що загуби коалиционния си партньор“, визирайки ИТН, след като Слави Трифонов изтегли министрите си и както по-късно се разбра на практика взриви правителството. Петков каза още: „Мафията направи огромна грешка - те си мислеха, че държейки няколко човека, държат мнозинство, но сгрешиха… Мафията не може да тръгне срещу цялата държава, когато сме обединени. И да, промяната продължава, ще бъде трудно, но ние продължаваме“.

„Мафията току-що загуби коалиционния си партньор“

Веднага последва отговорът на Слави Трифонов. Още същия ден лидерът на ИТН се закани, че ще се стигне до съд. „Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения. И, разбира се, ще ги спечеля“.

Това не е първият съдебен сблъсък

Това не е първият път, в който ИТН и ПП се сблъскват в съда. Още преди съставянето на четворната коалиция, през септември миналата година Асен Василев заведе съдебен иск срещу Тошко Йорданов заради твърденията му за кражба на интелектуална собственост.

С твърдение за неимуществени вреди Василев настоява за 250 хил. лева обезщетение. Частичният иск е за 25 100 лева, а ако вицепремиерът спечели делото ще може да заведе ново дело за останалите пари.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:21, 27 юни 22

Мафиотчето от село Учиндол първо да си подаде имотната декларация, а после да има претенции. Необходимо е, да му се конфискува имуществото на този дългуч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама