Депутатка от ПП получи 3-месечна условна присъда

16:58, 27 юни 22 / Политика 25 1711 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Депутатката от „Продължаваме промяната“ Рена Стефанова се призна за виновна в това, че на 13.12.2021 г. в София, при управление на лек автомобил по ул. „Одрин“ на кръстовището с бул. „Тодор Александров“, при извършване на маневра ляв завой не пропуснала пресичаща пешеходка. При катастрофата на жената е причинена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на 12-ти гръден прешлен, довело до трайно затруднение на движението за повече от 30 дни.

Гешев иска имунитета на депутатка от ПП, блъснала жена на „зебра“

Припомняме, че обвинението спрямо Стефанова бе повдигнато след като през май главният прокурор поиска имунитета й. Тя го даде веднага и наказателното производство продължи.

От СГС съобщиха, че е било постигнато споразумение със защитата на депутатката. Така Рена Стефанова окончателно е осъдена на 3 месеца условно и наказана с 3 месеца забрана да управлява автомобил.

„Ще се откажа от имунитета си, а за къщата в Барселона какво направихте?“

Освен че даде имунитета си и изтъкна, че е направила всичко възможно да помогне на пострадалата, Рена Стефанова тогава критикува и държавното обвинение. „Наистина ли аз съм най-големият проблем на правосъдието в момента“, попита тя и видя връзка с производството срещу нея и фактът, че работи за отстраняването на Иван Гешев.

„Има ли досъдебни производства срещу депутати, бивши министри, които допуснаха да финансираме със собствени средства енергийната си зависимост от Русия? Чий имунитет поискахте? За къщата в Барселона и за кюлчетата в чекмеджето също питам. Чий имунитет поискахте?“, попита тогава още Стефанова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама