„Радев преди питаше ДПС коя е тяхната родина, а днес ги хвали за етническия мир“

12:10, 28 юни 22 / Политика 25 1536 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Президентът Румен Радев преди година питаше ДПС коя е тяхната родина, а днес ги хвали за етническия мир. Това заяви политологът Борислав Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

ДПС пред Радев: Трябва отново да се обърнем към избирателите

Според него президентът пришпорва нещата. „Бърза да се върви към предсрочни избори и назначаване на служебно правителство. Вчера видяхме различен тон на разговори между него и ГЕРБ, не че не го забелязахме през последните седмици. И също виждаме много различно отношение към ДПС. За разлика от миналата година, когато им беше задал въпроса: „Коя е вашата майка родина“, вчера им каза, че имат отговорно отношение към етническия мир“, коментира той.

Ангелов добави, че в даден момент Радев ще трябва да се съобразява със знаците, които му дават западните партньори.

ГЕРБ при Радев: Принципна коалиция в този парламент не може да има

Имаме проблем в България, че служебните правителства започват да мислят за стратегии, законодателни програми, каквато не е тяхната функция. Стигнахме до там, че за хора, които сме защитавали в служебното правителство, започваме да си променяме мнението", коментира той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама