„Възраждане“ при Радев: Няма да преговаряме за нов кабинет, искаме избори

11:40, 28 юни 22 / Политика 25 1150 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Президентът Румен Радев проведе и последната консултация с представители на „Възраждане“. 

Преди да закрие официално консултациите, държавният глава подчерта, че най-важната криза от всички е кризата на доверие. По думите му решението на проблемите може да стане от силите, които носят доверието на гражданите. „Затова е важно управлението да може да се базира на нови идеи, но и на политически опит, а всяка политическа сила да отстоява своята визия, но и да прави компромиси“, изтъкна той при срещата си с „Възраждане“.

Лидерът на партията Костадин Костадинов поздрави президента за бързата реакция, което според него е показвало загриженост за ситуацията в страната. Костадинов призова за предсрочни избори, колкото по-скоро, толкова по-добре“. По думите му България няма повече време за губене. „Нашето виждане е, че основният и най-бърз начин за преодоляване на политическата криза, която е предизвикана от действията и бездействията на досегашния кабинет, са предсрочните избори“, каза той и даде да се разбере, че ако получат третия мандат, ще го върнат веднага.

Не бихме могли да говорим с която и да е политическа сила, особено след гласуването на казуса РСМ миналата седмица, където се очертаха не червени линии, а буквално камиони. Трябва и да има провеждане на предсрочни избори като референдум за бъдещето на България оттук насетне. Защото обществените нагласи не са като преди 6-7 месеца, ситуацията е динамична не само у нас, но и по света“, добави лидерът на „Възраждане, цитиран от bTV. 

След края на разговора Румен Радев заяви, че прекратява консултациите. Така на практика се оказа, че няма да има консултации с „Продължаваме промяната“ и БСП, които не се отзоваха на поканата, с аргумента, че работят по актуализацията на бюджета. Сега предстои да бъде връчен първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата политическа сила - „Продължаваме промяната“. Все още обаче не е ясно кога това ще стане. 

На разговори днес бяха още представители на „Има такъв народ“ и „Демократична България“. Вчера на поканата на президента се отзоваха от ГЕРБ-СДС и ДПС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама