Младежи от България и Северна Македония ще рисуват заедно в центъра на Пловдив

18:40, 29 юни 22 25 1846 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Екипът на Фондация Българска Памет и Детско художествено ателие „Свети Кирил и Методий“, гр. Битоля, има удоволствието да ви покани на откриването на детското художествено събитие „Малък Монмартър 2022 в Пловдив“, в което участие ще вземат талантливи младежи от България и Република Северна Македония. Откриването ще се състои на 30.06 в 10.30 ч. на Гребния канал в град Пловдив (в района на Младежки център), съобщават организаторите.

„Малък Монмартър“ е традиционно събитие, организирано от Детското художествено ателие „Свети Кирил и Методий“ в гр. Битоля, което за пръв път ще се проведе извън границите на РС Македония по покана на основателя и председател на Фондация Българска Памет д-р Милен Врабевски. В рамките на 5 дни над 20 младежи художници от съседката ни и от България ще имат възможността да рисуват традиционна и стара градска архитектура не само в най-стария жив град в Европа, но и в София, където младежите ще прекарат един цял ден.

След края на „Малък Монмартър 2022 в Пловдив“ рисунките ще бъдат подарени на Община Пловдив и Столична община, а най-добрите 8 ще получат специални подаръци, осигурени от Фондация Българска Памет, която е домакин на събитието.

Визитата на Детско художествено ателие „Свети Кирил и Методий“, гр. Битоля, е част от дългогодишната стратегия на д-р Милен Врабевски за поддържане на добрите отношения между РС Македония и България, включваща организирането на ежегодни семинари и събития за кариерно развитие на младежи от двете страни на границата.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама