Цветанов за изгонените руски дипломати: България защитава членството си в ЕС и НАТО

12:02, 29 юни 22 / Политика 25 1110 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

С обявеното решение от българския премиер да се изгонят 70 руски дипломати се показва ясната воля на България, че ще отстоява своя цивилизационен избор с членството си в НАТО и ЕС. Страната ни ще защитава националната си сигурност и ще противодейства на продължаващата с години шпионска дейност и хибридни атаки на територията на България от Руската федерация. Това написа лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов във Facebook.

България гони 70 руски дипломати

„От институционална гледна точка и силата на българските институции подходът за подобна позиция следва да бъде обявена от министър-председателя след проведено заседание на Съвета по сигурност, в който участват министри, ръководители на служби за сигурност и други представители от институциите“, посочи той.

Подобен институционален подход би ограничил различни интерпретации, обслужващи чужди интереси, а не националната ни сигурност. Подобен Съвет по сигурността беше свикан от премиера на 25 януари 2022 г. заради напрежението НАТО – Русия“, подчерта Цветанов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама