Бащата на Васил Михайлов вече не е зам.-окръжен прокурор

17:37, 29 юни 22 25 2763 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Зам.-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов е бил освободен от ръководната длъжност след като си е подал оставката, съобщи Висшият съдебен съвет, цитиран от „Mediapool“. Той обаче остава като редови прокурор.

Прокурорският син от Перник се оправда - биел само като го провокират

Понижението идва след скандал със сина му Васил Михайлов. Младежът бе арестуван след обвинения за серия побои в миньорския град. Досега баща му не е коментирал случая. Оставката на Михайлов идва броени дни, след посещението на Перник от главния прокурор Иван Гешев, който обеща, че лично ще следи случая.

Това е второто освобождаване от ръководната позиция на Бисер Михайлов. Преди години той бе арестуван от ГДБОП по подозрения в лихварство. Нищо не бе доказано и след години той бе възстановен на поста.

Младият Михайлов пък попадна в ареста след дълго бездействие на институциите. Едва след като кметът на Перник Станислав Владимиров обяви, че ще поведе протест срещу насилието в града, прокуратурата се активизира. Това се случи и след серия изяви на семейството на пернишкия футболен треньор Румен Андонов. Те твърдят, че той е бил пребит без причина от Михайлов-младши. Пострадалият бе приет в „Пирогов“ с множество травми.

Кметът на Перник готов на протест заради улични побоища

След задържането на 18-годишния младеж започнаха да се появяват оплаквания от пострадали и свидетелски показания. Сред битите се оказа и полицай от града, който не е подал жалба. В социалните мрежи се появиха няколко клипчета, за които се твърди, че Михайлов-младши бие различни хора, а негови приятели снимат.

Към момента той е задържан за постоянно. Повдигнати са му обвинения за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди и заплаха.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама