30 години затвор за R.Kelly

20:25, 30 юни 22 / Свят 25 1570 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Певецът R.Kelly беше осъден на 30 години лишаване от свобода заради сексуални престъпления, предадоха информационните агенции.

R&B изпълнителят, известен с хита си „I Believe I Can Fly“, беше заплашен от доживотен затвор. 

Прокуратурата настояваше за наказание от 25 години лишаване от свобода, а защитата бе на мнение, че Кели заслужава не повече от 10 години, задължителният минимум за отправените обвинения. Адвокатите на певеца настояваха, че тежкото му детство вероятно е довело до неговата „хиперсексуалност“ в зряла възраст, но той вече не представлявал заплаха. 

R.Kelly (55 г.) се е възползвал от известността и богатството си, за да примамва жени и непълнолетни момичета с цел секс. Той беше признат за виновен по обвиненията в сексуален тормоз, в ръководене на мрежа за сексуална експлоатация на млади хора, включително и на непълнолетни в продължение на десетилетия, както и в рекет.

Съдия Ан Донъли във федералния съд в Бруклин каза, че доказателствата отразяват „безразличието на Кели към човешкото страдание“ и „пълна бруталност“ към жертвите му. Според нея „случаят не е свързан със секс, а също с насилие, жестокост и упражняване на контрол“.

Кели, чието пълно име е Робърт Силвестър Кели, е сред най-известните личности, осъдени за сексуално насилие в рамките на кампанията на движението срещу сексуален тормоз #meToo. 

На съдебното заседание в Бруклин за произнасяне на присъдата R&B изпълнителят не говори, но преди това многократно отрича обвиненията в сексуално насилие.

R.Kelly е в затвора от юли 2019 г. Той вероятно ще бъде преместен в място за лишаване от свобода в Чикаго, където през август предстои да се изправи отново пред съда по обвинения в детска порнография и възпрепятстване на правосъдието, отбелязва Ройтерс, предаде БТА.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама