Юли започва с температури до 38 градуса

07:00, 01 юли 22 25 1131 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна над планинските и североизточните райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб вятър изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 33° и 38°, в София - около 32°.

По Черноморието ще бъде слънчево. След обяд, главно по северното крайбрежие, ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб вятър с източна компонента. Максималните температури ще са 27°-31°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 19°.

През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна в събота над западната половина от страната, където ще има краткотрайни валежи и гръмотевици; възможни са локални интензивни явления и градушки. Дневните температури ще се понижат с 1 до 3 градуса и максималните ще са предимно между 29° и 34°. В неделя вероятността за краткотрайни следобедни валежи намалява - само на изолирани места, главно в планинските райони в Западна България, ще превали. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в източните райони - със слаб, след обяд до умерен вятър от изток-североизток, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама