Десетки загинали, след като ракети удариха жилищни сгради край Одеса

08:09, 01 юли 22 25 1895 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Най-малко 17 души бяха убити при ракетни удари в Одеска област, Южна Украйна, предаде Франс прес, като се позова на властите. По информация към момента са загинали и три деца.

Ракета порази девететажна жилищна сграда в района на (град) Белгород Днестровски“, на около 80 километра южно от Одеса, съобщи Сергий Братчук, говорител на администрацията на южния украински регион.

Предполага се, че ракетата е била изстреляна от руски стратегически бомбардировач над Черно море - броени часове след като Украйна си върна контрола върху стратегическия Змийски остров в Черно море. 

Украинските спасителни служби съобщиха още, че ракета, изстреляна от същия руски самолет, е поразила две други жилищни сгради в района. Убити били трима души, сред които едно дете, пише БТА.

Сирия призна проруските сепаратистки републики в Украйна

Руската армия се изтегли от Змийския остров

Руската армия се изтегли от Змийския остров. Москва определи маневрата като „жест на добра воля“, за да се отблокира коридор за кораби и заради доставките на зърно в Черно море. Киев съобщи, че вече са разрушили руските съоръжения на острова.

Украинското военно командване заяви, че ще направят всичко възможно да осигурят пътя на корабите със зърно. По данни на украинските власти при руски атаки в източна част на страната са унищожени 40 тона пшеница.

Продължава интензивния обстрел на руските части. Най-тежка е ситуацията е в град Лисичанск, където са блокирани около 15 хиляди цивилни.

Москва потвърди размяната на 144 военнопленници с Украйна и заяви, че в руски плен са още над 6 хиляди украински военни, съобщи bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама