Борисов: Този, който ми пожелаваше да седна на диванчето - седна той

14:47, 02 юли 22 / Политика 25 1702 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

ГЕРБ не е в изолация. Кирил Петков е в изолация. Него го свалиха. Него не го искат. Този, който ми пожелаваше да седя на диванчето, сам седна в него. Има карма в живота. Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на поредната си обиколка в страната. Този път той се срещна с актива на ГЕРБ в Пазарджик. 

Пред импровизирана соц трибуна, отново в зала окичена с бели и сини балони, както и надписи „Бойко, Пазарджик те обича!“, „Победа“ и „С ГЕРБ напред към победа“, той за пореден път разкритикува властта и изтъкна заслугите на партията му за държавата. 

Лидерът на ГЕРБ не пропусна заплашително да изтъкне и този път, че в момента се извършвало „чудовищно купуване на гласове“. „Рекет и купуване на депутати. Само че не по 50, 40, или 30 гласа, а по 10 000 накуп. Ако се приеме, че един депутат, независимо от коя област е, между 7 и 10 хиляди гласа, всеки депутат, който в момента купуват, е все едно купуват 10 000 гласа. Ами то по тая логика, уважаеми, защо правим избори. Те олигарсите чакат партиите да излъчат депутати, да влязат в парламента и отиваш да купуваш под формата на принцип“, коментира Борисов.

„Представяте ли си да беше обърната ситуацията, аз да викам по лаборатории и апартаменти чужди депутати, да им говоря за принципи, дали им говорят за принципи там“, запита иронично той. 

След драматичната му пауза залата се разсмя, а Борисов се поогледа и се сети отново да подчертае, че съвпадението на думите му с тези на президента Румен Радев не били защото имал нещо общо с него, а защото правителството не ставало. „Ние, с президента Радев, нито работим заедно, нито имаме каквито и да били уговорки. Баба викаше: „Трее да си кьорав, да не видиш“. За мен го казваше по една друга тема. Радев не може да не види, че те не стават - инфлация, цени, всичко разтуриха и нищо не построиха“, заяви той.

„Те не си дават една сметка, че за всичко идва Видоведен. И това, което ни правеха на нас, сега им го правят на тях. Но не ние, а животът им го прави. За това са толкова нещастни и зли. Зли! Защо? Да не си се родил премиер, бе? Да не си се родил министър?“, добави гръмко бившият премиер. 

Той изрази надеждата си агонията да приключи още следващия петък, когато изтича 7-дневния срок, който Продължаваме промяната имат, за да сформират нов състав на Министерския съвет и да го представят пред президента Румен Радев. До следващия петък мандатът трябва да бъде изпълнен или върнат на държавния глава.

ГЕРБ като спасители

Борисов се похвали и че благодарение на предложените от неговата парламентарна група промени в бюджета, бизнесът ще получи своите компенсации за ток, а за полицаите, пожарникарите и медиците са отпуснати допълнителни средства.

Успяхме да ги спасим (правителството в оставка - б.р.) във взимането на изключително грешни решения по аматьорски начин извършени - актуализацията на държавния бюджет“, посочи още лидерът на ГЕРБ, като според него от Продължаваме промяната са получили много уроци.

„Благодарение на Кирил Ананиев и другите колеги приеха един изцяло нов бюджет, в който успяхме, доколкото може да защитим интересите на полицаите, пожарникарите, лекарите, медицинските съсловия, общините и други“, допълни още Борисов. 

Той се похвали и че е спечелил множество басове относно управлението на ПП. „Спечелих маса басове с приятели, че няма за година да построят дори къщичка за птички. Няма нито магистрали, нито тунел, нито мост. Нищо“.

По темата с изгонените руски дипломати той коментира: „Първия ден Петков каза: „Аз съм“, на другия ден каза „Нямам нищо общо, Генчовска е“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов говори още за цените на тока, газа и горивото и как те да бъдат свалени. „Токът може спокойно да се върне на 100 лв. и въглищата и ядреното гориво, и атомните реактори, и Мариците - всичко е българско. Ресурсът е български. Редкият шанс имаме да имаме рафинерия, която да ползва евтин петрол. Сложи таван на цените. Говорят сега за 25 ст. - те още не могат да разберат как ще става, какъв е софтуерът“, каза Борисов.

Преди да започне общото събрание на ГЕРБ в Пазарджик, Борисов разгледа спортна площада Зоната на здравето в града, съпровождан от кмета на Пазарджик - Тодор Попов. В предизборен двамата огледаха и похвалиха свършеното от ГЕРБ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама