Делян Пеевски имал срещи с избиратели всеки ден

13:10, 03 юли 22 / Политика 25 1594 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Пеевски има срещи с избиратели абсолютно всеки ден - дали в офиса си, или на терен. Това заяви в ефира на bTV Йордан Цонев от ДПС относно липсата в Народното събрание на депутата Делян Пеевски, който в последните години влиза в пленарна зала само при гласуването на определени решения. По думите на Цонев съпартиецът му дарявал депутатската си заплата на манастир.

„Винаги срещу мафията“: Пеевски на протеста срещу правителството

„Елате с нас на една кампания, където Пеевски е кандидат и питайте избирателите защо той не ходи в парламента, ще ви дадат много точен отговор“, подчерта Йордан Цонев, като изтъкна, че политиката не била работа, на която трябва да се присъства, защото това била длъжност с много компетенции, много ангажименти, включително и работа в районите с избиратели. Г-н Пеевски морално е прав да прави това, което смята за нужно като политик“, отбеляза той.

Депутатът от ДПС коментира и думите на премиера в оставка Кирил Петков, че именно Делян Пеевски е сред четирите личности, които са го свалили от власт (бел. ред. - другите по думите му са лидерът на ИТН Слави Трифонов, бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и руският посланик Елеонора Митрофанова). „Той и от мен е свален, и от Карадайъ е свален. Не само от г-н Пеевски (...) Г-н Пеевски отдавна не казва нищо на Петков, защото смята, че няма смисъл“

ДПС: Солидарни сме с Пеевски

Цонев призна, че Пеевски е дошъл на работа при гласуването на вота на недоверие, за да се свали правителството с необходимите 121 гласа. За да се свали кабинета и всички депутати от опозицията бяха налични до един“, посочи още той.

ДПС се надява на хомогенно евроатлантическо общество след изборите

Няма да подкрепим кабинета на Асен Василев“, категоричен бе Йордан Цонев. Много трудно се управлява със 121-2-3 депутати. Ние го правихме по времето на Пламен Орешарски и оттеглихме подкрепата си. Не може да събереш мнозинство за един закон. Това ще бъде агония за самите тях. По-добре да отидем на избори“, смята той.

Според него изборите не са хаос, но управлението е. „По-добре е да се състави след изборите един кабинет, който 130-140 депутати, едно хомогенно евроатлантическо общество, което да върне нормалността в политиката“, каза Цонев.

Той определи като евроатлантически партиите „Продължаваме промяната“, ГЕРБ и ДПС. „Ако спрат да правят глупости и да смятат, че политическите опоненти са врагове, и започнат да преговарят, ще се стигне до резултат“, подчерта депутатът.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 6
1 Анонимен 15:23, 03 юли 22

Той е обречен.Със ББ са в затвора.Колкото и да драпат,там са.

2 Анонимен 18:29, 03 юли 22

Цонев ако го пратят при Местан какво ще говори

3 Анонимен 06:49, 04 юли 22

НИКОГА НА ВЛАСТ-герб-сдс дпс итн и копейкин.Тяхната цел е само една.Да влязнат в затвора.И то скоро ще им се збъдне.

4 Ели 06:49, 04 юли 22

Никога дпс герб и копейкин

5 Аго 06:50, 04 юли 22

Дпс долу

6 Уй 06:50, 04 юли 22

Шиши умре

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама