„Викачи по заведения“ замесени в пласиране на дрога в Слънчев бряг

16:02, 04 юли 22 25 1702 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Полицията неутрализира престъпна схема за пласиране на наркотици в Слънчев бряг с участието на т.нар. „викачи по заведенията”.

При проведената специализирана полицейска операция в курорта са задържани петима мъже на възраст между 21 и 45 години от Нигерия, Руанда и Гана, постоянно пребиваващи в България. Спрямо един от тях е повдигнато обвинение, като предстои гледане на постоянната му мярка за задържане. Намерени и иззети са 16 найлонови пликчета с кокаин, около 40 гр. марихуана и 35 таблетки, реагиращи на екстази, които са били укрити в тайник на плажа.

Според полицията схемата е следвала конкретни стъпки: Първият „викач” уговарял клиента, като го е предавал на втори човек, а той на трети, водещ го тайника. Междувременно други двама са играли ролята на „съгледвачи”, осигуряващи спокойствие по време на сделките, предаде БНТ.

До ареста се е стигнало в резултат на търпеливо наблюдение и документиране на осъществяваната престъпна дейност от страна на полицейските служители. Материалите по случая са докладвани в Окръжна Прокуратура – Бургас.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама