Гунчева не изключва да подкрепи кабинета на Асен Василев

16:53, 04 юли 22 / Политика 25 1449 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Независимият депутат Елена Гунчева, която преди две седмици напусна проруската партия „Възраждане“, не изключи възможността да подкрепи правителство с премиер Асен Василев.

Само допреди няколко месеца Гунчева бе готова да предостави на руснаците точните координати на българския Министерския съвет, за обстрел с „високоточковите“ си оръжия. А днес, макар да определя досегашното коалиционно управление начело с „Продължаваме промяната“ като „катастрофално“, не се обяви категорично против втори опит на ПП да остане в управлението.

Спецпрокуратурата проверява български депутат за предателство

Нека видя какъв състав и структура на Министерски съвет ще предложат. Както знаете, аз съм в болнични. Да, свързаха се с мен, но не съм казала, че ще подкрепя правителството. Въпросът е, че в момента нещата са такива, че трябва да се избира много внимателно“, обяви Гунчева в ефира на БНР.

Тя обясни, че рискът е страната да влезе в спирала от избори, а ГЕРБ да се върне на власт. В същото време Гунчева не е сигурна доколко Продължаваме промяната“ изобщо са склонни да променят нещо в досегашното управление. 

Гунчева посочи, че присъствието ѝ в пленарната зала в деня на гласуването на кабинета Василев“ ще зависи от здравословното ѝ състояние, тъй като в момента има трудности с придвижването.

Първоначално Елена Гунчева обяви, че освен „Възраждане“ напуска и парламента, но впоследствие размисли и обяви, че остава в Народното събрание като независим депутат. След решението си Гунчева стана седмият независим депутат в настоящия парламент, след като шестима народни представители напуснаха групата на „Има такъв народ“ след решението на Слави Трифонов да изтегли министрите си от управляващата коалиция. Ако тя подкрепи кабинета, Асен Василев ще има 116 гласа, като са му нужни най-малко още пет, за да бъде избрано редовно правителство.

Гоненето на руските дипломати е срамна постъпка

Гунчева няма амбиции да сменя Костадинов начело на Възраждане“

Тя определи като откровена подигравка“ и фалшива новина“ публикация във Facebook, призоваваща за протест тази вечер и настояване тя да бъде избрана за лидер на партия Възраждане“. Не знам кой си е направил такава нелепа шега с мен, с партията. Смятам, че е достатъчно ясно. Аз съм напуснала тази партия и нямам абсолютно никакви желания да заема какъвто и да било пост в нея. Възраждане“ си имат лидер, да им е жив и здрав. Нямам никакво намерение да го сменям или въобще да взема някакво отношение по лидерството в тази партия“, увери независимият депутат.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама