„Таймс“: Играта за Борис Джонсън приключи

09:25, 06 юли 22 / Свят 25 1671 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Британските вестници рисуват в днешните си броеве мрачна картина за премиера Борис Джонсън, който се сблъсква с най-голямата криза на мандата си, след като финансовият министър Риши Сунак и здравният министър Саджид Джавид подадоха оставка.

„Играта приключи“, пише в. „Таймс“ и изтъква, че „е погрешно“, че Джонсън все още е вкопчен във властта, тъй като той „изгуби доверието на партията си и на страната“.

„Немислимо е Джонсън, който не успя да си гарантира подкрепата на 148 депутати при вота на недоверие миналия месец, да възстанови авторитета си, за да бъде лидерът, от когото страната се нуждае в условията на остра национална криза“, отбелязва изданието.

Бившият министър на здравеопазването Джереми Хънт и министърът на отбраната Бен Уолъс са спрягани за възможни приемници на Джонсън, пише в статия в „Таймс“ журналистът Иън Мартин.

Джонсън: Ако Путин беше жена, нямаше да нападне Украйна

Борис Джонсън трябва да подаде оставка, защото иначе рискува „да повлече със себе си партията и правителството“, пише за „Дейли телеграф“ бившият министър по въпросите на Брекзит Дейвид Фрост.

Останалите министри в правителство трябва сега да се замислят дали наистина са удовлетворени от посоката, в която се върви понастоящем“, призовава Фрост.

Журналистът от „Дейли мейл“ Стивън Глоувър изразява възхищението си от Джонсън и го описва като „изключителен политик, който превъзхожда почти всички останали членове на правителството“. Джонсън ще бъде почитан за това, че реализира Брекзит, изтъква Глоувър. „Въпреки всичко, което се случи, и въпреки постиженията си обаче Джонсън изглежда е обречен като премиер“, заключава журналистът, пише БТА. 

Единственият въпрос, който остава без отговор, е по какъв начин и кога точно ще си тръгне Джонсън от премиерския пост, пише за в. „Гардиън“ журналистката Поли Тойнби.

Малцина са тези, които очакват той да се яви на следващите избори“, изтъква Тойнби. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама