МВР показа кадри от ареста на мъжа, отговорен за тежката катастрофа в София

18:08, 06 юли 22 25 1319 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

МВР разпространи кадри от задържането на бившия футболист Георги Семерджиев. Той беше обявен за издирване във връзка с тежката катастрофа снощи в София, при която загинаха две млади жени - на 22 и 26 г.

Малко след 13.00 чaса днес Семерджиев беше задържан в квартал „Лозенец“, в района на хотел „Маринела“, близо до мястото на катастрофата.

Първоначално е проверен адресът на родителите му, а по оперативен план разследващите установяват апартамента, в който издирваният е живеел без адресна регистрация. С помощта на столичния отряд „Кобра“ е извършено влизането в дома, където Семерджиев е открит и задържан в неадекватно състояние. При задържането в него са намерени отличителни полицейски знаци – два броя сини лампи и стоп палка.

Предстоят множество експертизи, които ще изясняват редица детайли – от скоростта, с която е управляван автомобилът, кръвна проба на задържания за шофиране под въздействието на алкохол и наркотични вещества, валидността на свидетелството му за управление, издадено в чужбина, подменените регистрационните табели. На този етап е уточнено, че същият ден 36-годишният е извършил още едно пътнотранспортно нарушение. Делото по случая се гледа от Националната следствена служба, предаде БНТ.

Открита е съучастничка на шофьора

Има данни, че е имало съучастник - една жена, която е установена. Главното действащо лице е издирвано, но вече е налице. При разкриването на случая сме напред“, коментира вътрешният министър Бойко Рашков във връзка с работата по случая.

Още подробности около Семерджиев

Само 3 дни преди катастрофата бившият футболист заредил гориво на 20-ти км АМ „Тракия“ и избягал без да плати.

През 2013 г. и 2014 г. са образувани досъдебни производства срещу него за шофиране без книжка, но прокуратурата ги е прекратила.

Престъпление без наказание

Семерджиев има повече от 50 нарушения на пътя. Бившият футболист е с богато криминално минало, излежал е присъда, задържан е за разпространение на наркотици. Днес е трябвало да се яви на поредно заседание в съда, защото е подсъдим за нанесена телесна повреда, съобщава bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама