Слънце на изток, на запад - валежи и гръмотевици

07:00, 08 юли 22 25 1355 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В по-голямата част от страната денят ще започне с предимно слънчево време. По-значителна ще е облачността на места над Северна България и там ще превалява дъжд. Около и след обяд, главно над Западна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, в отделни райони има условия за значителни количества и градушки. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София около 25°.

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевици е обявен за пет области в страната. Това са София област, София град, Благоевград, Кюстендил и Перник. Там количествата валежи ще достигнат до 20-25 мм. Възможни са и градушки. 

По Черноморието ще е предимно слънчево, над северното крайбрежие с временни увеличения на облачността и краткотрайни валежи. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-28°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, главно в масивите от Западна България, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.                          

През почивните дни на много места в страната ще има валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, значителни по количество, с гръмотевични бури. Вятърът ще е до умерен, по Черноморието до силен от север-северозапад. Максималните температури ще са от около 20° в западните до 29°-30° в източните райони, където валежите ще са по-слаби и на по-малко места, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама