Почти 30% от шофьорите в София карали дрогирани

13:12, 07 юли 22 25 1487 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Почти 30% от водачите, които управляват моторни превозни средства в София, го правят след въздействие на упойващи вещества. Това каза по време на изслушването си в Столичния общински съвет (СОС) комисар Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция“ - София. Това са млади хора между 18 до 40 години. Според него младото поколение не се съобразява с нищо.

Началникът на „Пътна полиция“ – София добави, че от началото на годината в София са регистрирани над 110 000 нарушения на скоростта, заловени са 178 водачи след употреба на наркотици, а 298 са хванати да шофират след употреба на алкохол.

„От 5 до 20 години“: Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев

Столицата е много натоварена, трафикът е голям и ние сами, не можем да огреем навсякъде“, отбеляза Тенев. По думите му всяка вечер в София има 15 автомобила на „Пътна полиция“ и още пет, които обслужват магистралите около столицата. В София стават много леки пътнотранспортни произшествия. Той допълни, че от началото на годината броят на жертвите в София са с пет по-малко.

„Молбата ни е, ако има възможност, Столичната община да ни осигури средства, за да осигурим на повече булеварди стационарни камери за заснемане на скоростта“, отбеляза още Тенев. 

Два автобуса на градския транспорт се удариха в София

Къде стават най-много катастрофи?

От началото на годината най-много пътни произшествия в София са станали на Околовръстния път – 200, на „Цариградско шосе“ са регистрирани 103 инцидента, а на бул. „Черни връх“ – 51. Най-много жертви има при катастрофи на Околовръстния път – 11, на „Цариградско шосе“ – девет, на бул. „Черни връх - три“, информира началникът на „Пътна полиция“ - София, цитиран от БТА.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама