Започва мащабна полицейска акция срещу дрогираните шофьори

17:30, 07 юли 22 25 1472 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Национална акция срещу шофиране под въздействие на наркотични вещества започва днес, съобщи премиерът в оставка Кирил Петков, след като разговаря с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и началника на столичната „Пътна полиция" Тенчо Тенев. Причината е тежката катастрофа от вторник вечерта, при която загинаха две жени на бул. „Черни връх“.

Служителка на МВР е помогнала на Семерджиев да се укрие

Днес решихме да обявим война на всички рецидивисти. Трагедията от вчера, подобно на трагедията с Милен Цветков, се дължи на шофирането под въздействие на наркотични вещества и алкохол. Никой не трябва да е над закона“, категоричен е премиерът.

Предполага се, че шофиращият колата, предизвикала удара - Георги Семерджиев е бил под въздействие на наркотици. До момента това не е доказано, тъй като той е отказал доброволно да му се вземе проба и предстои това да се направи принудително.

Почти 30% от шофьорите в София карали дрогирани

Днес сме определили само началото на тази операция. Не сме поставили крайна дата. Ще продължи дотогава, докато преценим, че трябва да я преустановим, уточни министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, цитиран от Дневник“. Той се извини предварително на гражданите за неудобствата, който акцията ще предизвика.

Министърът призова хората да подават сигнали за неадекватно поведение на водачи на тел. 112, за да помогнат на полицията в засичането на дрогирани шофьори. Рашков посочи, че във вторник между 17.30 и 18 часа, в деня в който стана катастрофата, същият водач е предизвикал лека катастрофа, но потърпевшият не е дал сигнал в полицията.

Бойко Рашков подчерта още, че в МВР започна проверка за това дали спрямо Семерджиев са били взети нужните мерки и дали служителите на полицията са действали адекватно спрямо ситуацията. Вече е установено, че служителка на МВР е помогнала на Семерджиев да се укрие след фаталната катастрофа. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама