Полицайката, помогнала на Семерджиев, проговори

09:07, 08 юли 22 25 3162 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Вчера вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че служителка на МВР е помогнала на задържания Георги Семерджиев да се укрие след фаталната катастрофа, която отне живота на две жени във вторник вечерта. Малко по-късно в медиите се появи информация, че въпросната полицайка е Симона Радева, която работи в Първо районно управление в София. Вчера късно вечерта самата тя също коментира катастрофата в своя Facebook профил, като изтъкна, че съвестта ѝ била чиста и се надявала в най-скоро време истината да излезе наяве. По думите ѝ обаче е получила заплахи за живота си.

„Надявам се в най-скоро време истината да излезе наяве. След което всички да си сърбате попарата от написаното по мой адрес, без дори да сте запознати и да сте видяли нещо с очите си! Както и тези със заплахите към мен за живота и здравето ми, ще си понесете последствията!“, коментира Радева.

„Никой от вас не е съдия, за да съди, още повече, когато не е видял и не знае какво се е случило! Бъдете живи и здрави всички злобни човечета и се събудите малко, абстрахирайки се от статии, които всеки един може да напише и да раздухва! Спете спокойни вие и дано вашата съвест е чиста, когато заплашвате и се заканвате да отнемате нечии живот заради слухове! На мен съвестта ми е чиста!“, написа още тя.

Припомняме, че във вторник късно вечерта автомобилът, управляван от бившия футболист  на „Левски“ Георги Семерджиев, се удари с висока скорост в асансьора на метростанцията на бул. „Черни връх“. Той е минал на червен светофар, докато колата, в която се блъска, прави ляв завой на зелено. От самия удар автомобилът се разцепва на две - едната половина минава през оградата и на пешеходната зона помита чакащите момичета на тротоара. Стана ясно, че Семерджиев е имал и редица други нарушения на пътя, за които полицията е имала информация от години, но така и не е успяла да го спре. 

Хванаха шофьора, причинил тежката катастрофа в София

Преди ден министърът на вътрешните работи Бойко Рашков заяви, че на полицията е известно за присъствието на жена в момента на инцидента, която е служител в МВР и има отношение със Семерджиев. По информация на БНТ, bTV и Нова телевизия това е Симона Радева. По техни данни тя е давала информация на Георги Семерджиев за местоположението на патрулите в столицата, както и му е осигурявала полицейски атрибути. Информацията как точно тя е помогнала на Семерджиев да се укрие е противоречива и не бе потвърдена от Рашков. В повечето медии излезе информация, че Радева, заедно с още няколко полицейски служителя от Четвърто РПУ, са му осигурили стълба, с която да влезе през прозореца на дома си, защото ключовете му останали в катастрофиралия автомобил.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама