Асен Василев върна неизпълнен мандат на президента

17:20, 08 юли 22 / Политика 25 2154 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Кандидатът за премиер от „Продължаваме промяната“ Асен Василев върна неизпълнен мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев. На срещата присъстваха още Кирил Петков, Андрей Гюров и Никола Минчев.

Василев заяви, че ПП не са успели да съберат достатъчно парламентарна подкрепа: „Така че връщаме мандата неизпълнен“.

От своя страна президентът заяви, че преди една година гражданите са повярвали, че България може да се управлява по друг начин. „Оттегленият кредит на доверие към кабинета не може и не трябва да изчерпва обществените усилия за изграждане на прозрачно и отговорно към гражданите управление. Вярвам, че мисията да променим страната ни е историческа и колкото да е трудна, българите ще го постигнем”, подчерта Радев.

„С амбициозна, но реалистична програма“: Коалиционните партньори се разбраха

„Дълбоко вярвам, че институциите могат да постигат резултати, а осъзнатият национален интерес е на първо място. Очаквам от правителството да разработи и да подготви за внасяне в Народното събрание законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, за да не продължава България да губи време и средства“, посочи Румен Радев, цитиран от БГНЕС. 

През следващата седмица държавният глава ще обяви кога ще връчи мандата на втората по численост партия. „Очаквам това време да бъде оползотворено от правителството и парламента“, каза Радев. 

Протест на Национално движение „Хан Кубрат“ пред президентството. Първоначално протестът беше заявен срещу съставянето на кабинет и за предсрочни избори. След като протестиращите разбраха, че „Продължаваме промяната“ връщат неизпълнен мандата на президента Румен Радев скандираха единствено в подкрепа на предсрочни избори, предаде БНТ.

Протест и в подкрепа на правителството е организиран пред парламента. Гражданите настояват за „България без мафия“, което според тях, може да бъде постигнато само от кабинет на „Продължаваме промяната“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:05, 08 юли 22

Всяко зло за добро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама