Борисов и Петков си мерят приноса за газа

14:00, 09 юли 22 / Политика 25 1559 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Настоящи (все още) и бивши управляващи отново влязоха в спор. Този път ябълката на раздора се оказа газовата връзка с Гърция, която официално бе открита вчера.

„След редица перипетии“: Газовата връзка с Гърция е открита

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи критики към  Кирил Петков и нарече бутафорно откриването на газовата връзка с Гърция. „Вчера Кирил Петков отиде да направи едно бутафорно откриване на газова връзка. Тя при нашето управление бе повече от половината изградена, но не е готова още. Поне месеци още няма да е готова“, отсече Борисов, цитиран от dariknews.bg. Той прогнозира, че страната ни ще остане без газ през август.

Малко след това премиерът в оставка Кирил Петков контрира Борисов като сравни газовата връзка с Гърция и „Турски поток“ и отбеляза, че първият проект е по-евтин и изгоден за страната, докато вторият е хем по-скъп, хем не води до диверсификация на източниците.

Турски поток“ - 3 млрд. лева - 0% от капацитета на тръбата е за България, 0% диверсификация“. Това написа премиерът в оставка Кирил Петков във Facebook и приложи снимка, на която са бившият премиер Бойко Борисов и руския президент Владимир Путин.

„Гръцката връзка - 0.5 млрд. лева - 100% от капацитета на тръбата е за България и български износ, веднага диверсифицира 1/3 от годишното потребление на страната ни, на стойност 1/3 от цената на „Газпром“. (Интересен факт: цената на километър строителство за Турски поток е два пъти по-висока от тази за гръцката връзка, въпреки по-лекия терен). Без допълнителен коментар“, пише още Петков.

***

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:04, 09 юли 22

“Бих гласувал за всеки друг, но не и за ГЕРБ, ДПС, “Има такъв народ” или “Възраждане”. Стефан Янев е ясен, че и той е от тази група. Това е една организирана мафия, срещу която трябва да се изправят повече млади хора и да отвоюват свободата на много хора”. Това каза продуцентът на “Господарите” Джуди Халваджиян пред Веселин Дремджиев по TV+ и TV1.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама