Петков писа „Много добър 5“ на правителството

20:39, 09 юли 22 / Политика 25 1689 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

 

Премиерът в оставка Кирил Петков писа оценка „Много добър 5“ на работата на кабинета и подчерта, че то е управлявало в условията на безпрецедентна криза. 

„Аз съм много горд от целия отбор на този кабинет, защото Кирил Петков е просто заглавието. Това, което направихме, е да спазим нашето обещание - нулев толеранс към корупцията. Вярваме, че пътят е много дълъг. Той ще бъде години напред“, обяви той.

За най-засегнатите доходите изпреварваха инфлацията. Опозицията се упражняваха през цялото време, а ние работихме от сутрин до вечер. Накрая постигнахме един растеж на икономиката в тази криза, който реално би Германия. Много се радвам, че ние бяхме по време на тази криза. Ако друго правителство беше в нея, щеше да се справи много по-зле, обобщи Кирил Петков

Страшно е да откажеш на лидер с мафиотско поведение

 „Продължаваме промяната“ не успя да събере подкрепа от общо 121 депутати в парламента, защото народни представители не са се осмелили да се противопоставят на лидерите на ГЕРБ и на „Има такъв народ“. Това се разбра от думите на Петков пред bTV.

„Страшно е да кажеш „не“ на един лидер, който наистина има така мафиотско поведение, има охрана Говоря и за Слави Трифонов, и за г-н Борисов. Не знам дали знаете, но, отивайки при г-н Борисов с пурата, вие отивате все едно при някой от Сицилия. Така че не е лесно да кажеш на такъв човек: „Аз съм смел, искам да застана с „Продължаваме промяната“ и ще се отрека от стария модел“, коментира той.

Петков поясни, че не е ходил при Борисов, но тези маниери, за които говори, се виждали и от обзавеждането в кабинета муМинистерския съвет, което приличало на нощен бар и затова го сменил.

Според него хора като Трифонов и Борисов не могат да разберат, че човек може да влияе на други хора през кауза. „Те не могат да разберат, че даже не можем да си помислим за купуване. Няма как хора, които искаме да са част от нашата кауза, да се купят или продадат, защото утре някой друг ще ги купи“, обясни премиерът.

Властта не е на всяка цена, каузата - да

„Нашата битка ще бъде години и тази битка изисква хора, които наистина вярват“, обяви Петков. Той заяви, че „властта не е на всяка цена, каузата е на всяка цена“.

Той подчерта, че той и колегите му от партията не биха допуснали в следващото управление да участват ГЕРБ, ИТН, ДПС, заради хората, които стоят зад тях - Бойко Борисов, Слави Трифонов и Делян Пеевски. Не сме готови да седнем с тях на една маса, каза премиерът в оставка, защото не вярваме, че те ще проведат нужните реформи. „Няма как Борисов да ни е партньор за промяна в съдебната система и в антикорупционната политика“, заяви Петков. Според него целият български народ ще разбере, че няма как с тези партии България да се промени за по-добро.

Това, че не успяхме да съберем 121 депутати, е доказателство, че не търгуваме с принципите си. Ще ни трябват сигурно 20 хиляди съмишленици, за да обърнем системата, отбеляза министър-председателят в оставка.

На въпрос дали с днешна дата отчита като грешка изгонването на 70 служители на посолството на Русия в София, той попита как е трябвало да постъпи премиер, когато получи данни от службите, че е имало опити за вербуване на политици. Не посочи към кои политици са били насочени тези опити като се позова на класифицирана информация. Обяви, че е недопустимо за националната сигурност да допусне друга държава активно да се опитва да промени посоката накъде да върви България като вербува политици за целта.

***

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 21:03, 09 юли 22

“Бих гласувал за всеки друг, но не и за ГЕРБ, ДПС, “Има такъв народ” или “Възраждане”. Стефан Янев е ясен, че и той е от тази група. Това е една организирана мафия, срещу която трябва да се изправят повече млади хора и да отвоюват свободата на много хора”. Това каза продуцентът на “Господарите” Джуди Халваджиян пред Веселин Дремджиев по TV+ и TV1.

2 Анонимен 21:13, 09 юли 22

Трябват ни хора умни млади и последователни в своята политика за да се пресече тази корупция която има пипала по страшни и от октопод действайте млади хора ние сме с еас

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама