Чисора взе реванш и нанесе трета загуба на Кубрат Пулев

09:04, 10 юли 22 / Спорт 25 2286 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Дерек Чисора победи Кубрат Пулев в изключително атрактивен мач от тежка категория за Интернационалната титла на Световната боксова асоциация, който се игра в „02 Арена“ в Лондон.

38-годишният британец триумфира с неединодушно съдийско решение и взе реванш за загубата си от българина в Хамбург преди шест години.

Това е 33-а победа в кариерата на Чисора и тя идва след три поредни поражения, пише dir.bg.

За Пулев загубата е едва трета на професионалния ринг в тежката категория след тези за световните титли срещу Владимир Кличко и Антъни Джошуа. Снощният мач бе изключително равностоен, но съдиите видяха предимство за британеца най-вече заради множеството удари в тялото и две отворени аркади по лицето на българина. Но категорично като шоу, отдавна не бяхме виждали толкова равностойна и гладиаторска“ битка.

Тактката на Чисора сработи - той предимно се защитаваше, от време на време събираше сили за няколко по-агресивни акции и когато е притиснат до въжетата пускаше изпъната дясна ръка към съперника. Кубрат така и не успя да постигне необходимата дистанция, за да приложи обичайната си игра и определено изглеждаше изненадан от поведението на съпенрика. Боксовите специалисти прогнозираха, че загубата за който и да е боец от двамата, може да означава епилог на кариерата му на профи ринга. Ние се надяваме това да не се сбъдне.

Ето как изглеждаха отделните карти на съдиите: 116:112 Пулев; 116:112 Чисора; 116:114 Чисора.

***

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама