„ПП започват да приличат на ИТН от миналото лято“

13:08, 10 юли 22 / Политика 25 1594 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

 

Създадохме правителството, за да разграждаме модела на ГЕРБ и това не може да стане с депутатите на ГЕРБ. Затова няма как да бъдат приети подобни оферти. Това заяви Кристиан Вигенин, от БСП, в коментар на заявеното от Бойко Борисов, че е щял да осигури 3-ма депутати от ГЕРБ, които да подкрепят кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“.

Борисов няма да преговаря за третия мандат

По думите му ПП започват да му приличат на „Има такъв народ“ от миналото лято. „Колегите от ПП трябва добре да преценяват подхода и действията си, защото вчера и днес започват да приличат на ИТН, които миналото лято се обидиха, че не са им подкрепили правителството, предизвика нови избори и виждаме къде са сега. ... Нека не се създава впечатление, че на тези избори се борим за още 4-ма депутати, напротивако има избори наесен - започваме от нула и ще видим докъде ще стигнем“, коментира той в ефира на БНР.

„Меки диалогични китки“: Кирил Петков оттегли свой коментар по адрес на ДБ

Изборите могат да ни вкарат в още по-тежка агония. Нашата преценка е, че в този парламент все още е възможно да се формира мнозинство, което да продължи промяната, подчерта категорично депутатът от БСП и добави, че всяко търсене на съгласие е стъпка в добра посока. 

„Ако третият проучвателен мандат дойде при БСП, бихме положили усилие. Трябва да проведем разговори с останалите три партии, с които започнахме - ПП, ДБ и ИТН“, заяви Вигенин.

Той изтъкна, че мнозинството от българите не искат предсрочни избори.

***

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама