Отстраниха от длъжност полицайката, помогнала на Семерджиев

17:04, 11 юли 22 25 2952 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Отстраниха от длъжност за два месеца Симона Радева – полицайката от Първо РПУ, за която се твърди, че е помогнала на Георги Семерджиев след тежката катастрофа с две жертви на бул. „Черни връх“ в София.

Полицайката, помогнала на Семерджиев, проговори

Срещу нея е образувано дисциплинарно производство на основание налични данни за нарушения на етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, съобщиха от министерството.

Служителка на МВР е помогнала на Семерджиев да се укрие

Радева е отстранена от длъжност за срок от 2 месеца, считано от 8 юли. Законът позволява еднократно удължаване на срока с още един месец.

Разследват полицаи за покровителство над Георги Семерджиев

Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за това, че в периода 2021 г. до 05.07.2022 г. при условията на продължавано престъпление длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага и от това са настъпили значителни вредни последици, съобщиха от прокуратурата.

Материалите са отделени във връзка със събрани в хода на разследването по делото за пътнотранспортното произшествие данни за евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия Георги Семерджиев, както и за търговия с влияние.

След анализ и преценка на всички данни, събрани в хода на проверката, прокурор в СГП е счел, че са налице достатъчно такива за извършено престъпление от общ характер и е образувал досъдебно производство за престъпление по служба.

Предстои провеждане на разследване по делото, в хода на което ще се установи дали евентуално са налице достатъчно доказателства за извършено от служител на МВР престъпление.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама