Кои са номинираните за наградите „Еми“?

15:43, 13 юли 22 / Култура 25 1917 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Драмата на HBO „Наследници”, разказваща историята на медиен магнат интригант и на семейството му, получи най-много номинации - двадесет и пет - за телевизионните награди „Еми”.

Продукцията е сред кандидатите за отличие и в категорията за най-добър драматичен сериал. Сред участниците в битката за „Еми” са южнокорейският „Игра на калмари”, който е и първото неанглоезично шоу, номинирано за „Еми” и е дело на Нетфликс, „Странни неща” на Нетфликс, „Еуфория” на НВО.

Сериалът „Тед Ласо” на Епъл Ти Ви плюс пък се бори за отличия в двадесет категории, като ще има възможност да защити миналогодишната си награда „Еми” за най-добър комедиен сериал. Сред конкурентите му в тази категория са „Хитрини”, „Само убийства в сградата“, „Удивителната госпожа Майзъл”.

„Белият лотос” на НВО, разказващ историята на туристи и персонала на луксозен курорт на брега на океана, също получи двадесет номинации и е в надпреварата за „Еми” за най-добър лимитиран сериал. 

Председателят и изпълнителен директор на американската Академия за телевизионни изкуства и науки Франк Шърма заяви, че са получени рекорден брой заявления тази година - знак, че производството процъфтява след прекъсването на работата по време на ограниченията, въведени заради пандемията от коронавирус.

Стрийминг платформите доминират в номинациите, като продължават очертала се вече тенденция в последните години, тъй като зрителите предпочитат да гледат онлайн.

Платформите HBO и HBO Maкс общо получиха 140 номинации за телевизионните награди „Еми”. Нетфликс пък е със 105.

Четиринадесет от номинациите на „Наследници“, който беше обявен за най-добър драматичен сериал през 2020 г., са в актьорските категории. Браян Кокс, който играе главната роля като магната Логан Рой, се бори за най-добър актьор в драматичен сериал срещу Джеръми Стронг, който се превъплъщава в проблемния му син Кендъл. Сред номинираните в тази категория е и актьорът Ли Джун-дже от „Игра на калмари”.

Бих искал да споделя тази чест с почитателите на „Игра на калмари” по света, които показаха безкрайна любов и подкрепа”, каза той в разпространено изявление, цитирано от Ройтерс, пише БТА.

Един от създателите и звезда в „Тед Ласо” Джейсън Съдейкис е номиниран в категорията за най-добър актьор в комедиен сериал. Сред конкурентите му са Стив Мартин и Мартин Шорт за участието в „Само убийства в сградата” на стрийминг платформата Хулу, но гласувалите подминаха участващата с тях Селена Гомес и тя не е сред номинираните за най-добра актриса в комедиен сериал, отбелязва Ройтерс.

Сред претендентките за наградата „Еми” в тази категория обаче са Рейчъл Броснахан за ролята ѝ на домакиня от 50-те години в „Удивителната госпожа Майзъл”, Иса Рей за „Несигурни“, звездата в „Хитрини” Джийн Смарт.

„Хитрини”, разказващ за опитна жена комик, търсеща начин да удължи кариерата си, за втора година е номиниран за най-добър комедиен сериал.   „Мисля, че това е наистина важно, особено в този момент... Да подчертаем качествата на жените и да разкажем техните истории“, каза Джен Статски, една от създателките на продукцията.

В категорията за най-добра актриса в драматичен сериал сред номинираните са Зендая за „Еуфория”, Лора Лини за „Озарк“ и Мелания Лински за новия сериал „Жълти жилетки”.

Церемонията за връчването на 74-ите телевизионни награди „Еми” ще се състои в Лос Анджелис на 12 септември

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама