Нинова към Борисов: Отново лъжете безогледно

17:40, 16 юли 22 / Политика 25 2243 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Борисов днес казал, че войната за едни е лошо нещо, за едни е добро. И незнайно защо замесил моето име, че съм го потвърдила. Абсурд. Г-н Борисов, войната във всички случай и за всички е лошо нещо. Обикаляте страната и лъжете безогледно. Това написа във Facebook лидерът на БСП и икономически министър в оставка Корнелия Нинова.

По-рано през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира икономическите данни и твърденията за рекорден растеж на индустриалното производство, като подчерта, че не става дума за реален ръст, който да бъде от полза на бизнеса и гражданите, а за ръст на износа на оръжия заради войната на Русия срещу Украйна. По думите му в момента изнасяме продукция, произведена на ишлеме, с което се доближаваме до страните от Третия свят.

Борисов: Правителство с третия мандат е добре за ГЕРБ, но лошо за България

Ръстът в икономиката не се дължи на войната. Дължи се на 4 важни неща, които свършихме

1. Спряхме рекета върху бизнеса, който вашето управление прилагаше.

2. Спряхме течовете и кражбите, които вашето управление толерираше.

3. Подкрепихме адекватно бизнеса за цената на тока.

4. Оставени на мира от рекет и кражби, фирмите заработиха спокойно и реинвестираха парите си в производство, вместо да пълнят нечии джобове.

Както и да манипулирате, колкото и омраза да изливате, фактите са си факти: за пръв път България е на първо място в Европа с нещо добро - рекорден ръст на индустриалното производство. Ръстът не идва от износ на оръжие, както лъжете из цялата държава, а само от добив на въглища; производство на напитки и превозни средства, без автомобили; ремонт и инсталиране; облекло; енергийни и химически продукти; потребителски стоки; хартия и картон; хранителни продукти, лекарства и други по-малки”, посочи Нинова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама