Тежката катастрофа: Трима от починалите пътували за кръщене на едно от бебета

09:06, 17 юли 22 25 2829 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Трима от починалите при вчерашната тежка катастрофа на пътя Плевен - Ловеч са пътували за кръщене на едно от бебетата.

Загиналите, които са били в лекия автомобил „Опел”, са пътували за кръщене в Троянския манастир, което е било насрочено за 16:30 ч., казаха за БТА от канцеларията на манастира. Поради това, че са закъснявали от канцеларията са позвънили, за да разберат причината и така научават за трагедията.

Седеммесечният Мартин е трябвало вчера да приеме християнската вяра. Бащата, който е шофирал, е загинал на място заедно със сина си и 54-годишна жена. В автомобила е пътувала и майката на загиналото бебе - 21-годишната Десислава, която беше настанена в тежко състояние в Плевенската болница. Почернената фамилия е от село Милковица.

В резултат на удара са загинали също водачът на другия автомобил – „Фолксваген”, и едногодишно момченце. Ранена е 51-годишна пътничка, която е настанена за лечение в болница.

Тежка катастрофа с пет жертви на пътя Плевен - Ловеч

Двете пострадали жени са в стабилно състояние

Двете пострадали жени при тежката катастрофа са в стабилно състояние и в съзнание. Това съобщиха от болницата в Плевен, където са настанени, пише bTV.

По-младата жена е със счупен шиен прешлен и със счупена ръка. Контактна е и е в съзнание. Настанена е в Клиниката по неврохирургия.

По-възрастната жена е в интензивно отделение със счупена ръка и крак с минимален кръвоизлив в мозъка. Състоянието ѝ е стабилно.

Трагедията се случи край село Брестовец около 14:25 часа. Петима души загинаха при челен сблъсък на две коли, сред тях две бебета.

Какво е показал огледът 

Възникнал здравословен проблем е причината, която ще се изследва за тежката катастрофа на пътя Ловеч-Плевен. Това потвърди пред Нова телевизия говорителят на окръжната прокуратура в Плевен Диана Илиева. 

„Вчера на огледа е уточнено, че пътният участък е равен, прав и с добра видимост. Автомобилите нямат технически неизправности. Липсват каквито и да било обективни причини, които да са довели до настъпване на произшествието. Ще се изследва въпросът дали при водач на единият лек автомобил не е възникнал някакъв здравословен проблем - инфаркт, който да е причина за неговото навлизане в насрещното платно”, обясни Илиева.

Според очевидци на инцидента не е имало изпреварване. „Значи има има някакъв сериозен проблем на пътя, който трябва да се разреши”, смята пътният експерт Диана Русинова. „Това е поредният такъв инцидент за последните седмици”, каза още тя.

По информация на пътните експерти в една от колите от инцидента е имало детско столче, а в другата - не. „Това е пътят между Ловеч и Плевен, този участък  е ремонтиран съвсем скоро, асфалтът беше нов", обясни Русинова, но поясни, че заради разлети масла от колите не е могла да бъде изследвана пътната маркировка.

Много са хипотезите за инцидента. Те трябва внимателно да се изследват. Ако ги изследваме, можем да направим една крачка напред и да спрем катастрофите. Нелепо е да погребваме деца”, заяви Диана Русинова.

В разследването на тежкия инцидент следват разпити на очевидци, съдебномедицински експертизи, автотехнически експертизи и изследване на записи от камери на АПИ, каза говорителят на окръжната прокуратура.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама