Разбилият се край Кавала самолет превозвал мини за Бангладеш

16:05, 17 юли 22 / Свят 25 3976 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Самолетът, който се разби снощи в Гърция - край Кавала, е превозвал мини за Бангладеш, заяви министърът на отбраната на Сърбия Небойша Стефанович. Той допълни, че при падането на самолета осемте членове на екипажа са загинали, като сред тях не е имало сръбски граждани.

Украинският консул в Солун е потвърдил, че целият екипаж на самолета е бил съставен от украинци, предаде Асошиейтед прес.

Самолетът се е разбил малко преди 23:00 ч. местно време в полето между две села, на около 40 километра западно от международното летище в Кавала. Три зони на сигурност са организирани около мястото на инцидента.

Гръцките власти са получили официален списък от Сърбия със съдържанието на товара на катастрофиралия самолет, съобщават от центъра за разследване на катастрофи към военното министeрство на Гърция.

Полиция и специални военни части са на мястото на катастрофата. Изследват се останките от самолета, както и възможността от замърсяване на въздуха с токсични газове, посочват огнеборците. Властите забраниха движението на открито на жителите на двете села, между които падна самолетът. Затворени са пътищата към мястото на инцидента.

Пожарната също е в готовност, но ще действа след разрешение на екипа по ядрено-епидемологична защита.

Свидетели на катастрофата споделят, че при падането целият самолет е бил в пламъци, пише БНР.

Самолетът е летял три пъти от Бургас последната седмица

По-късно стана ясно, че самолетът Antonov An-12BK е извършил три полета от Бургас на 10, 11 и 13 юли. Те са били до полския град Жешов. На 12 юли машината е летяла от чешкия град Острава до Бургас. Това показва историята на полетите на UR-CIC на авиокомпания Meridian Air Cargo във Flightradar24.com.

Във фаталния 16 юли самолетът е извършил два полета. Първият е бил от Анкара до Ниш, пише bTV.

Като предпазна мярка заради силната миризма, която се носи от мястото на катастрофата, местните власти призоваха жителите на двете населени места, които са най-близо, да държат прозорците си затворени, по възможност да не излизат от дома си и да носят маски, пише БНР.

Няма информация за броя на хората на борда, но според гръцките медии те са били осем.

Мястото на катастрофата ще бъде огледано с дрон.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама