Само за ден: МВР залови 36 пияни и 17 надрусани шофьори

19:02, 18 юли 22 25 2172 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В рамките на изминалия ден са установени общо 36-ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. 24 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 на 1000, а двама са отказали тест, съобщиха от МВР.

Започва мащабна полицейска акция срещу дрогираните шофьори

Оттам посочват, че под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 17 водачи, други 5, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. 9054 моторни превозни средства пък са били проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Почти 30% от шофьорите в София карали дрогирани

Извършен е контрол на 11 700 водачи и пътници. До момента са съставени 2186 фиша и 685 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама