Семейство получи над 6 хил. лв. сметка за вода

14:04, 19 юли 22 25 2533 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Семейство от Варна получи сметка за вода от 6 285 лева. За да натрупат съответната сметка, семейство би трябвало да е изхарчило близо 3 000 кубика вода.

„Нашите водомери са дистанционни и въобще не сме виждали инкасаторката до началото на май, когато се обади и поиска да погледне водомера. Дойде и се оказа, че има навъртяни почти 3 000 кубически метра вода. Нашата нормална консумация е 8, максимум 10 кубика месечно“, обясни Димитър Бояджиев, цитиран от bTV. 

След проверката на инкасаторката насочват Бояджиев към началника на местното водомерното стопанство - Виолин Лазаров. Той праща в имота на Бояджиеви техник, който оглежда водомера, мрежата и двора и се убеждава, че водомерът е в изправно състояние. По думите на Димитър Бояджиев проверката установява, че водомерът отговаря на изискванията „плюс-минус 5%“. Представителят на местното ВиК дружество твърди, че тези кубици са минали през водомера и са „налични в него“.

Той заяви, че от ВиК не отговарят за това как потребителите израходват водата си и призоваха клиентите си или да си платят сметката, или да си потърсят правата чрез съда.

„Не е невъзможно тази вода да мине през тази тръба. Ние имаме ангажимент да подадем до имота на потребителя дадено количество вода, а за това как той ще го разходва - ние не носим отговорност. По-вероятно е да е имало авария. Ако потребителят не е съгласен с начислената вода, трябва да си търси правата чрез съда, или да си плати сметката“, каза Лазаров.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама