Средствата за хотелиерите ще бъдат изплатени днес

10:47, 20 юли 22 / Политика 25 1833 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Средствата за хотелиерите ще бъдат изплатени днес, ще се приеме 80 млн. да бъдат платени от европейските средства за украинските бежанци. Това обяви премиерът в оставка Кирил Петков преди редовното заседание на Министерски съвет. 

На протест: Хотелиери още чакат пари за настанените до май бежанци

Припомняме, че вчера близо 150 собственици и управители на хотели и украински бежанци блокираха за кратко кръговото кръстовище на Равда в посока Слънчев бряг. В разгара на летния сезон трафикът е засилен и се образува голяма колона от чакащи автомобили. Много украински граждани също подкрепиха на място протеста на хотелиерите.

Те настояваха държавата да изплати средствата по програмата за хуманитарна помощ на търсещите закрила у нас. Твърдят, че не са получили частично средствата за прием на украински бежанци за месеците март и април, както и сумите за месец май и тези, които се дължат по новата програма от 1 юли

Хотелът за украинците продължава и с по 10 лв. за спане без храна

Милиони дължи държавата на собствениците на почивни бази за месеците април и май. Хотелиери заявиха, че независимо, че не са получили тези суми, са платили ДДС и данък печалба, ток и заплати на персонала, но не могат повече да се справят, ако не получат финансиране, пише БНР.

Междувременно министърът на туризма Христо Проданов заяви в Бургас, че до края на седмицата средствата за месеците март и април ще бъдат продължени.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама