„Проблемът на ПП е, че не могат да управляват“

11:10, 20 юли 22 / Политика 25 3170 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Проблемът на „Продължаваме промяната“ е, че те не могат да управляват. Така политикът и юрист Татяна Дончева коментира актуалната политическа ситуация около третия мандат за съставяне на правителство.

ПП изгърмяха първия мандат с доста елементарно и левашко подхождане. Тези хора искат като Слави Трифонов - всички да са „за“ техните предложения. Когато си търсиш гласове, трябва да имаш гъвкав подход. Шест месеца управляваш без програма и като се сюрна правителството, се сетиха, че им трябвала. За какво им е? Виждаме същото, което видяхме при Слави Трифонов миналата година. В продължение на три вота хората му даваха доверие, а за нас стана ясно от първия ден, че той не може да управлява. Така е и с „Продължаваме промяната“, отбеляза Дончева в ефира на bTV.

Според нея практически няма шанс за съставяне на нов кабинет. „Децата от детската градина от ПП са загубили едно камионче и не искат друг да си играе с него… Не е сериозно да поставяш условието Бойко Рашков да е шеф на КПКОНПИ, за да подкрепяш ново правителство“, посочи тя.

Какъв лидер е Кирил Петков? Той няма логически изречение. За 6 месеца не са приели 2 параграфа, а сега щели да приемат 22 закона за Плана за възстановяване. Знам го от кухнята - тези момчета не разбират от държава и позволяват на ГЕРБ да ги подритва като плажна топка. Законите им се пишат от няколко адвокатски кантори. Къде е казано, че може така?

Назначаването на Бойко Рашков в КПКОНПИ е само неистовото желание да го махнат от МВР. Тези момчета и момичета са класически пример на деца, които много си играят на компютър и виртуално садят домати. Освен смях, се сещам за Тодор Живков и фразата му „Приземяване, приземяване, приземяване“. Тези хора ще ни докарат до продоволствена криза", каза още Дончева.

Според нея обаче избирателите не са рационални и при следващи избори резултатите на ПП няма да паднат много. „Това съм го виждала при Виденов. Младите ги харесват, защото виждат себе си във властта, старите ги приемат като внучета и казват – не пипайте децата“, каза още Дончева.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама