Борисов: Слагат Рашков в КПКОНПИ, за да им пази откраднатите пари

10:56, 21 юли 22 / Политика 25 2771 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Цената на тока е висока, защото крадат. Всеки ден трупат в офшорките си огромни печалби. В други бели държави се говори кой ще е премиерът, кой ще е финансов министър, кой ще е социалният министър. В програмата на нашите хубавци има само едно нещо – Рашков на КПКОНПИ, за да ги прикрие. Поставят го там, за да им пази откраднатите пари. Но той ще ги държи в подчинение. Това коментира лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов пред журналисти във Варна, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Вчера мафията си прави правителство. ИТН мафия ли са или не са? Ако направят правителство с ИТН, означава ли това, че правителството ще е на мафията? В България единственото важно днес е ще има ли КПКОНПИ на Бойко Рашков, нищо друго не съществува – ток, газ, вода. Искат Рашков да е в КПКОНПИ, за да им пази откраднатите пари. Накрая ще ги излови и тях, каза Борисов.

По думите му има много, много работа, за да се оправи това, което направи „Промяната”. До края на годината поне още 5 млрд. дълг им трябва, за да вържат някак си баланса, посочи Борисов.

Според него цената на природния газ за август ще е с 60% по-висока. Техният партиен КЕВР обаче ще мълчи до 15 август, посочи Бойко Борисов.

ГЕРБ заплаши с война, ако Рашков е шеф на КПКОНПИ

Относно прекратения меморандума с Gemcorp ден преди публичното изслушване лидерът на ГЕРБ смята, че го замитат. Защо не го прекратиха веднага, докладът на ДАНС е от преди три месеца. Сега замитат следите. Това са за милиарди долари корупция, подписани в Гранитна зала. Като видяха, че не могат да ги откраднат, бързо замитат следите, заяви той, цитиран от БГНЕС.

Според лидера на ГЕРБ ново правителство в рамките на връчения трети проучвателен мандат би означавало катастрофа за държавата, за ГЕРБ обаче това е идеалният вариант, „защото още през август месец те ще затънат с ток, вода и всичко”. 

За ГЕРБ ново правителство е идеалният вариант, за държавата – банкрут. Сега ще видите как ПП ще изиграят БСП, ще си гласуват Рашков и пак ще отидат на избори, защото днес те са най-близко до ГЕРБ, смята Борисов, визирайки електоралните нагласи.

Тази „промяна” българинът ще усети най-силно наесен. В крайна сметка като ти дойде сметката за парното, разбираш за каква промяна става въпрос, заключи Бойко Борисов. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:30, 21 юли 22

Този съвсем слънчяса! С мафиотското му мислене окепазява свестните хора от ПП, ДБ и БСП. Кьовеши да почва да го разследва за пране на евро пари, та да миряса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама