Продават акции на „Брикел“ на американска компания

19:20, 22 юли 22 25 1499 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Брикел” сключи договор за продажба на акции на американска компания, която ще ни преведе през този преход. В понеделник-вторник ще бъде оповестена повече информация. Това каза пред bTV Янилин Павлов, изпълнителен директор на „Брикел“ ЕАД.

По думите му, ако спрат „Брикел“, няколко града ще останат без отопление – Гълъблово, Сливен, Бобов дол, Русе.

Павлов каза, че те трябва да си търсят алтернативи и че е пуснал писма, за да ги предупреди. „Няколко града ще останат без топлина на фона на кризата в момента. Вчера ЕК разреши отваряне на ред топлоцентрали на въглища, които дори не спазват екологичните норми, ние да затваряме, не виждам къде е логиката“, коментира Янилин Павлов.

При изненадваща проверка: Петков отчете обезпокоително замърсяване от ТЕЦ „Брикел“

Той отказа да отговори на въпроса кой е собственик на предприятието. Отрече да са възпрепятствали министърът на околната среда и водите Борислав Сандов да влезе на територията на предприятието.

„Днес разпространих едно клипче, в което е видно как Сандов идва на портала и за 40 секунди е на територията на „Брикел“. Помолен е от служителката да се качи в административната сграда, той отказва да се качи и казва, че ще изчака в колата. Излиза и сам тръгва към съоръженията на „Брикел“, без охрана“, заяви Янилин Павлов.

По думите му министърът е помолен да се върне там, където е влезнал и да изчака лице, което да го придружи до нещата, които иска да види. „Аз като му предложих да го разведа, той отказа и извика полиция“, допълни Павлов.

Спират „Брикел“, ако не се справи с високите нива на замърсяване

Не видях на някой да му е станало лошо, бях през цялото време с тях, отвърна директорът на „Брикел“ на твърденията, че на част от хората в делегацията на премиера Петков им е прилошало по време на посещението им в „Брикел“.

Цитираха едни моментни стойности от станцията, които са некоректни, и аз моля да оповестят проверките“, допълни той.

По думите му „Брикел“ замърсява локално и се получава запрашаване. Ние сме взели мерки, с които да го предотвратим. Но това, че е недобре изглеждащо предприятие, не следва да бъде затворено“, каза още директорът му. Според него „Брикел“ е в нормите, които са им поставени за замърсяване. Ще слагаме обезпрашителни системи и допълнителни системи, които да оберат този прах, който се генерира, допълни той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама