„Възраждане“ дали на ГЕРБ записа от срещата на ДБ

13:10, 23 юли 22 / Политика 25 2795 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов призна, че са получили записа от „колегите от „Възраждане“. Той отхвърли критиките на Атанас Атанасов от „Демократична България“ за това, че ГЕРБ са организирали „диверсия“ с тайни записи от срещата на партията в Народното събрание.

Таен запис показа накъде вървят преговорите за кабинет

Що се касае до вчерашния запис - нямаше да го коментирам, ако отново чрез лъжа не се опитаха да ни изкарат виновни. Но когато ни арестуваха, казах, че няма да бъдем толкова добри християни - като ни ударят по едната страна, ние да мълчим. При Цветанка Ризова отиде Атанас Атанасов. Знам му качествата. И бях сигурен, че ще отиде и ще каже ГЕРБ и Борисов са виновни. Бях сигурен. А то всъщност на нас ни го дадоха колегите от Възраждане, които си го снимат там на живо. И то си върви по живото в Дарик и сайта на парламента, коментира Бойко Борисов по време на среща с избиратели на ГЕРБ в Перник.

„Христо Иванов казал, че ГЕРБ ги атакували. Има народна приказка, че каквото сам си направиш, няма кой да ти го направи! Ние само се възмутихме, нищо друго. А фразата „да се изтрие от сайта на „Дарик“, която е уж независима медия, и той да се изтрие - значи Христо Иванов има силата да трие от сайтовете на уж независимите медии“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ атакува и Тошко Йорданов от ИТН заради коментарите на Иванов по време на записа: Новото КПКОНПИ за тях с най-приемлив тон се нарича бухалка. И тук спорът е дали може да Тошко Йорданов да се хване също от бухалката. И ние сега питаме „тая бухалка частна ли е, или какво“? Тоест, целта е да се направи орган, който не спазва закона - могат да трият сайтове, да подменят новини, и това било свобода на медиите?“.

Слави Трифонов: Няма да подкрепим правителство на лицемерие

От записа на ДБ не чух нито един въпрос, свързан с това, което касае хората - инфлацията, цените: само постове: КОНПИ, КЕВР. И същите тези наричаха ИТН „мафията, която иска да краде, и казват: „вече са приемливи ИТН, когато може да ни оставят нас от БСП, ПП и ДБ да крадем. Всички тези разговори показват, че последно ги е грижа хората - откъде ще вземат газ, че цената на газа през август ще скочи с 60%, и че идва тежка зима, коментира още той.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че те нямали полза от скандала със записите, защото при следващи избори ще пораснат партии, които не било правилно да управляват една евроатлантическа страна. Не нашите избиратели - вашите ще се разочароват от вас. Но от това и ние нямаме полза. Защото от това ще пораснат партии и ще се стабилизират партии, които не трябва, не е правилно да управляват една евроатлантическа страна. Така че и ние с нашите си грешки, и вие - с вашите си, но да направим нещо за хората. Тази гражданска война на омраза между големи групи хора напомня на агитките. Нищо добро не ни очаква, ако така партизираме страната. Така че ние винаги сме били готови да дадем крачка назад, право на разума, обяви той.

„Свариха народа като жаби!“

Бойко Борисов не пропусна да разкритикува отново управляващите, макар правителството да е в оставка. Той за пореден път обясни, че държавата е счупена, а цените вече са непосилни. Свариха народа като жаби. Едва сега се усетиха хората - тока, газа, бензина, курортите - всичко нагоре. И най-лошото: разделение и омраза между всички. Ние в момента ровим в тинята, но през зимата ще стане още по-тежко. Ние никога нямаше да позволим тези цени на тока и газа. Поне с 1.20 щеше да са по-евтини цените сега. Народът толкова вече го изцедиха с цените и инфлацията, че действително е уплашен, и ако има промени, иска гаранции, че ще се върнем на 80 лв. тока, 35 лева газа“, каза той, цитиран от БГНЕС.

Според него сега битката е колко може да се дооткрадне, а след това щели да обвинят някой друг за това“. „Набълбукахте се с такива схеми, че действително ви трябва Бойко Рашков да ви пази“, обърна се Борисов към управляващите.

„Нинова щяла да се е заключила в кабинета си и няма да я изкарат оттам лесно“

Лидерът на ГЕРБ коментира и връщането на третия мандат и евентуалното отиване на избори. Знаят, че на 16 ноември ще са изборите. Питайте Корнелия - тя знае. Или октомври. Все тая. Те не се съобразяват с Конституцията и върховенството на закона. Дори и да си тръгнат, Нинова ще се е заключила в кабинета си и няма да я изкарат оттам лесно“.

БСП може да задържи третия мандат до средата на август

„Това е парадокс - при най-добър кмет на БСП - кмета на Перник Станислав Владимиров, БСП няма нито един депутат от Перник! Чест му прави на човека, нищо, че е кмет на БСП, дойде, посрещна ме, обсъдихме всичко, което правителството на ГЕРБ е направило тук“, подчерта още той.

Накрая Борисов иронизира Христо Иванов, като се обърна към съпартийците си с думите: И ви моля, ако съм казал някоя глупост, изтрийте всичко от сайта.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама