Мощно полицейско „Ferrari“ гони престъпниците в Чехия

12:04, 26 юли 22 / Свят 25 2378 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Чешката полиция се похвали с мощно „Ferrari“, конфискувано от престъпници в страната. То е трансформирано в патрулна кола, с която ще преследва най-агресивните нарушители на пътя. 

Сребристото сега „Ferrari 458 Italia“ от 2011 г. преди е било оцветено в червено, но властите го боядисали с жълти и сини светлоотразителни ивици и монтирали полицейски светлинен панел отгоре.

Патрулката струва 200 хил. евро и може да развие скорост от 325 километра в час и затова е подходяща за преследване на крадци на автомобили, опитващи се да преминат от Чехия в някоя от съседните страни, се казва в изявление на полицията, цитирано от БНР. 

Мощни полицейски автомобили и у нас?

През 2019 г. бе обявено, че и българската полиция пуска поръчка за свръхлуксозни мощни автомобили, които да преследват нарушителите по скоростните пътища и магистралите. МВР планираше да закупи 15 бързи возила за 4.8 млн. лева с ДДС, което прави по 320 хил. лв. за кола. В техническата документация бе посочено, че те трябва да са с мощност от 240 конски сили, а максималната скорост, която да развиват, да е 250 км/ч. Колите могат да са в три варианта - седан, хечбек и комби. МВР предвиждаше да ги използва срещу нарушителите по магистралите, където ограничението на скоростта е 140 км/ч. До момента не е известно всичко това да се е случило, припомня „Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама