Херо Мустафа: Политици в България се възползват от руската пропаганда

11:48, 27 юли 22 / Политика 25 2397 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Политици в България се възползват от руската пропаганда и манипулация, за да трупат краткосрочни ползи. Това каза посланикът на САЩ Херо Мустафа на форум в София, посветен на войната в дигиталната ера.

„Онова което виждам тук, говорейки като партньор и съюзник на България, са политици, които се възползват от манипулацията, за да постигнат полза в краткосрочен план. Но ефектът е с дългосрочни последици. И има опустошителен ефект върху обществото – подрива доверието, увеличава страха. В тази дигитална информационна война бойното поле се простира до там, докъдето се простира технологичната вселена“, заяви тя, цитирана от БНР.

Вашингтон съветвали Херо Мустафа да не повдига темата за корупцията у нас

Посланик Мустафа отбелязва, че много хора в България са осъзнали, че Русия няма какво да им предложи освен „лъжи и войни“.

„И лично съм ставала свидетел  на силата, която българите и хората от региона да се обединят срещу тази безпрецедентна заплаха и да помогнат на украинските хора по време на криза. Да показват изключителната си подкрепа към жертвите на този конфликт, да отворят домовете си за бежанците.“

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама