Зеленска на корицата на „Vogue“: Всяка украинка заслужава да е на мястото ми

18:35, 27 юли 22 25 2878 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Олена Зеленска, първата дама на Украйна, се появи на корицата на дигиталното издание на списание „Vogue“ за портрет, посветен на живота ѝ след руската инвазия в Украйна. Снимката на корицата, заснета от Ани Лейбовиц, представя съпругата на президента на мраморните стълби на президентството в Киев, където между колоните на коридорите все още се виждат чувалите, подготвени в случай на въздушна атака.

Олена Зеленска: Никой не може да ми отнема мъжа, дори войната

Профилът на Зеленска в изданието я представя в променената ѝ роля след началото на войната – преди това съпругата на президента стоеше встрани от прожекторите, не даваше интервюта и работеше в компанията на Володимир Зеленски „Квартал 95“ като сценарист. Днес оглавява редица благотворителни кампании в помощ на украинците, среща се с Джил Байдън и други политически фигури в опит да привлече световна подкрепа за страната си, хваната в клопката на руската война

Това бяха най-ужасните месеци в моя живот, и в живота на всеки украинец“, казва тя. „Честно казано, дори не знам дали някой има представа как се справяме в емоционален план“. По-натам първата дама споделя увереността си, че кошмарът за Украйна ще приключи с победа: Очакваме победа. Нямам съмнение, че ще надделеем. И това ни държи“.

„Не спрем ли Путин, няма да има сигурно място за никого“: Съпругата на Зеленски

Осъзнавайки изпитанието, пред което хиляди украински семейства са изправени, Зеленска признава, че преживява по-леко ужаса на войната благодарение на двете си деца – Олександра на 18 г. и Кирило на 9 г. „Дори не знам как бих оцеляла тези месеци, ако бяхме разделени“, отбеляза тя и разкрива, че съпругът ѝ вижда децата им рядко от съображения за сигурност. „Той го преживява много по-тежко. Страда. А след това страд и децата, защото не може да се виждат.“

Зеленска не скрива и скептицизма, който изпитала, когато мъжът ѝ съобщил, че иска да се кандидатира за президент, защото знаела, че ако спечели, животът им ще се промени радикално“. Така и станало, затова тя предпочела да остане „зад кулисите“. „Знаех, че ще има много работа за мен и бях права. Нищо от това обаче не ме подготви за инвазията и товара на отговорността. Живеехме щастливо и никога не сме очаквали, че подобно нещо ще се случи. В първите седмици не можехме да повярваме какво се случва. След Буча разбрахме, разбрахме, че това е война за изтребление. Но имаме надежда.“

На една от снимките Зеленска е със съпруга си - Володимир, превърнал се в лидер на свободния свят през последните шест месеца. „Аз съм тук за една част от народа ни, голяма част – включва се Зеленски в интервюто. – Но това, че моята съпруга е тук, дава пример за жените и децата. Мисля, че тя има много важна роля за Украйна, за семействата ни и за жените ни. И разбира се, тя е моята любов, но и мой приятел. Олена наистина е най-добрият ми приятел“, казва той пред „Vogue“, цитиран от „Площад Славейков“.

Голяма чест е да бъдеш на корицата на „Vogue“ и мечта на много успешни хора от цял свят, написа Зеленска в профила си във Facebook. Единственото нещо, което им желая, е да не са на корицата, защото в страната им се води война. Бих искала да видите тук, на моето място, всяка украинска жена. Която се бие, доброволства, помага в бежанските лагери, върши си работата докато вият сирените, продължава да изпълнява своите задължения. Тя има правото и заслужава да бъде на кориците на всяко списание навсякъде по света“, подчерта тя. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама